Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα χθεσινά επεισόδια

Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα χθεσινά επεισόδια

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών καταγγέλλει ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου.

Οπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ωστόσο, λόγω της παρέμβασης του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού δεν συνελήφθη. «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του και τον ρώτησε γιατί εμπόδισε τη σύλληψη και έδωσε χρόνο στον κουκουλοφόρο, ο αστυνομικός του απάντησε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Την ταυτότητα του αξιωματικού που απέτρεψε την σύλληψη, επιβεβαίωσε μιλώντας στον Σκάϊ, ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, λέγοντας ωστόσο ότι «δεν είναι κακό που είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ».