Και το Ισραήλ στο «κόλπο» του εμβολίου – Τι ζητά απεγνωσμένα ο Bill Gates

Το σχέδιο για τον κορωνοϊό
Ερευνητικό ινστιτούτο που ανήκει στο υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ, φιλοδοξεί να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο απέναντι στον κορωνοϊό, την ώρα που ο Bill Gates καλεί τις ΗΠΑ να αποκτήσουν μια πιο παγκοσμιοποιημένη προσέγγιση για την προώθηση του εμβολίου, προκειμένου να το πάρουν όλοι οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR) θα ξεκινήσει τις δοκιμές από κοινού με το υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο. Το IIBR εργάζεται σε ένα εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό εδώ και 6 μήνες και άρχισε τις δοκιμές σε ζώα τον Μάρτιο.

«Όλα τα αρχικά πειράματα που ήταν επιτυχημένα… δίνουν πολλές ελπίδες», επισήμανε ο Γκαντς, μετά την επίσκεψή του στο ινστιτούτο στο Νες Ζιόνα, σε απόσταση 25 χλμ. νότια του Τελ Αβίβ. Ο Σμούελ Σαπίρα, ο διευθυντής του IIBR, δήλωσε από την πλευρά του: «Υπάρχει ένα εξαίρετο εμβόλιο… Εχουμε το προϊόν στα χέρια μας».

Η είδηση έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να παραγάγει μαζικά το δικό της εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό από τον Σεπτέμβριο.

Οι χώρες προσπαθούν λοιπόν να δώσουν εναλλακτική στο σχέδιο του Bill Gates για μαζικό εμβολιασμό. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, κάποιες χώρες στο τέλος να κάνουν πίσω και αφού δώσουν τα δικά τους εμβόλια να αποδεχθούν μετά το παγκόσμιο.

Ο ΠΟΥ, ο οποίος χρηματοδοτείται από Bill Gates, αμφισβήτησε φυσικά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού σκευάσματος, αφού, σύμφωνα με τον οργανισμό, δεν φαίνεται να έχει περάσει τις τρεις προβλεπόμενες φάσεις. Λογικά το ίδιο θα ειπωθεί και για το εμβόλιο του Ισραήλ.