ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Μητσοτάκης: Και με τον Λάτση, και με τον Βαρδινογιάννη

Οι φήμες ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια της Κρήτης ήταν κακές, έδιναν και έπαιρναν. Μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στην περιβόητη δια αέρος επιστροφή του από την Τήνο ελικόπτερο της εταιρείας AirLift, η οποία σχετίζεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και οι ψίθυροι διαλύθηκαν! Γιατί να τα έχεις μόνο με μια επιχειρηματική οικογένεια καλά, όταν μπορείς να τα έχεις καλά και με την αντίπαλη επιχειρηματική οικογένεια;

Οι σχέσεις δυο εκ των ισχυρότερων οικογενειών της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας, της οικογένειας Μητσοτάκη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη έχουν περάσει στο διάβα της ιστορίας από 40 κύματα. Γενικώς, δεν χαρακτηρίζονται ως παραδοσιακά καλές, με αποκορύφωμα στις μέρες μας, την επένδυση του Ελληνικού και την κυβερνητική υποστήριξη στον όμιλο Λάτση, με τα μέλη της οποίας οι Βαρδινογιάννηδες είναι ιστορικά «απέναντι». Και δεν είναι το μόνο ατόπημα που η οικογένεια χρέωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η συμπεριφορά απέναντι στην Όλγα Κεφαλογιάννη και η επιλογή να μην την έχει υπουργοποιήσει ούτε στο αρχικό σχήματα, ούτε στις δυο διορθώσεις του, συνέβαλαν στο να παραμείνουν οι σχέσεις «παγωμένες» για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες κάτι φαίνεται να αλλάζει. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φέρεται να πέρασε την πόρτα του Μαξίμου προ διμήνου και να ενημέρωσε για τις προθέσεις του στο κομμάτι της ενέργειας και στη διάθεση εμπλοκής του Ομίλου στη ΔΕΠΑ μέσω της συνεργασίας με τη ΔΕΗ. Κι από ότι πληροφορείται η Voice εκείνη η συζήτηση και οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις φαίνεται να έπαιξαν ρόλο ώστε να λιώσει ο πάγος.

Αεροπορική εταιρεία των ανθρώπων του Β.Β.

Και φτάνουμε στο σήμερα και στην αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε από την Τήνο με ένα ελικόπετρο airbus AS3550 της αεροπορικής εταιρείας AirLift.

Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί από το 1999 στον Ασπρόπυργο «και έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση με διακριτικότητα και ασφάλεια» όπως σημειώνεται στο εισαγωγικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Ισχυροί άνδρες της εταιρείας ο πρόεδρος Νίκος Ντάβαρης και ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, και οι δυο επί σειρά ετών στενοί συνεργάτες του «Τζίγγερ».

Ο κ. Ντάβαρης μαζί με τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του STAR κατέχουν την Visbia Media Productions Limited, την κυπριακή εταιρεία που κατέχει το 52,58% των μετοχών του καναλιού. Ο κ. Ντάβαρης μάλιστα ήταν και βασικός μέτοχος της εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου ΑΕ» που διεκδίκησε μια από τις τηλεοπτικές άδειες στον περίφημο διαγωνισμό του 2015. Από την άλλη, ο κ. Παπαδοσπυριδάκης ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του Γ. Βαρδινογιάννη. Επί σειρά ετών οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και στέλεχος της Motor Oil, ο εκ Ρεθύμνης κ. Παπαδοσπυριδάκης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Πέραν των λεπτομερειών, και η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να αποδείξει ότι ο πρωθυπουργός παραμένει προσηλωμένος σε ένα κομμάτι των αρχικών θέσεων του σε ό,τι αφορά στη σχέση του με την επιχειρηματική ελίτ. «Τους βλέπω και συνομιλώ με όλους» είχε πει μετά τη συνάντηση με τον «εχθρικό» Ιβαν Σαββίδη, αναφερόμενους στους Έλληνες επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι όλα θα γίνονται στο φως του ήλιου και θα ανακοινώνονται δημόσια. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δοθεί στη δημοσιότητα το τιμολόγιο για τις πτητικές υπηρεσίες της εταιρείας προς τον πρωθυπουργό…
ΠΗΓΗ ONEVOICE.GR