Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ!

Μια μέρα πήγα να πάρω την κόρη μου από το μετρό που γυρνούσε από το Πανεπιστήμιο και καθώς περίμενα μέσα στο αμάξι, με ερκοντίσιον (γιατί έκανε ζέστη και δεν κάνει η ζέστη σε μένα) και μουσική, νιώθοντας αρκετά κουρασμένη, όχι να κουνηθώ αλλά ούτε και να σκεφτώ οτιδήποτε, είδα μια τυφλή κοπέλα να προσπαθεί με το μπαστουνάκι της να περάσει ανάμεσα από τα μηχανάκια που ήταν παρκαρισμένα και να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Μόλις την είδα ταράχτηκα.

Βλέποντας κάποια άλλα παιδιά που καθόντουσαν πιο πέρα, απλά να την κοιτάνε, πετάχτηκα από το αυτοκίνητο και μέχρι να περάσω απέναντι να την βοηθήσω, είχε ήδη πάει ένας κύριος και την βοηθούσε να διασχίσει το δρόμο. Μπήκα ξανά στο αυτοκίνητο και άρχισα να νιώθω άσχημα, που εγώ είχα μεταφορικό μέσο να κινηθώ, ενώ εκείνη όχι. Έχω ανθρώπους δίπλα μου να έρθουν μαζί μου όπου πάω, ενώ εκείνη όχι. Πάσχιζε να πάει μόνη της στην δουλειά που είχε και αυτό μου έδειξε ότι εκείνη δεν το έχει βάλει κάτω.

Εγώ γιατί να το βάλω?

Η κάθε ασθένεια έχει τα δικά της προβλήματα.

Ψυχικά, σωματικά, συναισθηματικά. Υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα και ασθένειες. Δεν πρέπει να τα παρατάμε. Πρέπει να αγωνιζόμαστε. Βέβαια για μένα τον πιο σημαντικό ρόλο τον έχει ο/η σύντροφος μας. Στις χαρές και στα πανηγύρια καλά είναι. Στις δύσκολες στιγμές όμως τι γίνεται? Εκεί φαίνονται και κρίνονται όλοι.

Αν δεν είχα τον σύντροφο που έχω δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα και αν θα τα καταφέρω στο μέλλον.

Ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν το έβαλε στα πόδια, αλλά έμεινε εδώ, να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα. Και αν θα με χτυπήσει χειρότερα η ΣΚΠ, πάλι θα είναι εδώ να με φροντίζει. Τον ευχαριστώ για όλα.

Και τον αγαπώ για πάντα.

Και αν όμως δεν υπάρχει σύντροφος, υπάρχει γονιός, αδελφός, παιδί. Αν είναι παιδί, που η ψυχούλα του είναι πιο ευαίσθητη, κάν’ το γι’ αυτό. Σ’ αγαπάει και κάθε φορά που σε βλέπει να πονάς, πονάει και αυτό. Κάθε φορά που σε βλέπει απογοητευμένο, απογοητεύεται και αυτό.

Κάθε φορά που γελάς, η ψυχούλα του να ξέρεις γεμίζει από όμορφα λουλούδια και ευωδιές. Όταν προσπαθεί να σε βοηθήσει, μη του στερήσεις τη χαρά.

Αν έχεις απογοητευτεί από εσένα, δώσε την ευκαιρία στο παιδί σου να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις και τότε να είσαι σίγουρος/η πως όλα θ’ αλλάξουν μέσα σου.

Τα συναισθήματα μου είναι διάφορα. Δεν ξέρω ακριβώς πώς να τα εκφράσω.

Άλλες φορές θυμώνω, άλλες στεναχωριέμαι, άλλες προσπαθώ να σκεφτώ.

Μα τις περισσότερες φορές χαίρομαι με τα πάντα. Χαίρομαι που θα πιω καφέ. Χαίρομαι που βλέπω τον ήλιο.

Χαίρομαι όταν με φυσάει το αεράκι και κλείνω τα μάτια να μπει στην ψυχή μου. Χαίρομαι όταν πάω βόλτα. Χαίρομαι που βλέπω, που περπατάω, που αναπνέω, που γεύομαι.

Χαίρομαι όταν βλέπω τον άντρα μου και την κόρη μου να γελάνε. Χαίρομαι να τους βλέπω καλά. Χαίρομαι που τους έχω στη ζωή μου. Και μόνο γι’ αυτούς αξίζει να προσπαθώ και εγώ.

Μου κάνει καλό.………

SINGLEWOMAN.GR