Η ψήφος των ανεμβολίαστων θα κρίνει την επόμενη κυβέρνηση: Τι τρομάζει το Μαξίμου που «ποντάρει» στους… εμβολιασμένους

Μια συντονισμένη προσπάθεια γίνεται τον τελευταίο καιρό από τα συστημικά ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές εταιρείες για να πείσουν τους πολίτες ότι τα τρία μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν πάνω από το 65% των ψήφων.

Για παράδειγμα αναφέρουμε την δημοσκόπηση της Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 32,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 21,5%, ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει αυξήσει τα ποσοστά του και πλέον συγκεντρώνει 13,1%.

Ένα σενάριο που σίγουρα θα άρεσε στη ΝΔ, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινό. Αρχικά να τονίσουμε ότι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο ρόλο των δημοσκοπικών εταιρειών, ενώ πρόσφατο ήταν και το φιάσκο με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ανεμβολίαστοι, ή όσοι εμβολιάστηκαν λόγω κάποιας μορφής υποχρεωτικότητας δύσκολα θα ψηφίσουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πρόσφατες κινήσεις του (διαγραφή Π.Κουρουμπλή, δηλώσεις Γ.Γεροτζιάφα κτλ.) θα χάσει τη δυναμική που είχε στους συγκεκριμένους πολίτες.

Άρα αυτό το 65% θεωρητικά θα πρέπει να έρθει από ψήφους εμβολιασμένων. Αυτό είναι αδύνατο!

Στα μέσα Αυγούστου (δηλαδή πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα πίεσης και οι υποχρεωτικότητες) είχαν εμβολιαστεί περίπου 5,8 εκατ. Έλληνες, ενώ δεν είχαν εμβολιαστεί περίπου 4,2 εκατ. Έλληνες.

Να σημειώσουμε ότι αναφερόμαστε στους ενήλικες, καθώς οι ανήλικοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στις τελευταίες εκλογές είχαμε συμμετοχή 57,8%, άρα υπολογίζουμε ότι από τους 5,8 εκατ. θα ψηφίσουν περίπου οι 3 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ βέβαια ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αρκετά πιθανόν να προσέλθουν πιο μαζικά στις κάλπες, καθώς είναι αυτοί που θέλουν να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αλλά ας θεωρήσουμε ότι θα ψηφίσουν τα 3 εκατ. των εμβολιασμένων και ότι όλοι ψηφίσουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, τότε το ποσοστό των τριών κομμάτων θα είναι κοντά στο 55% και όχι στο 65% όπως θέλουν να μας πείσουν τα συστημικά ΜΜΕ. Στις τελευταίες εκλογές περίπου 4,5 εκατ. ψήφισαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ).

Βλέπουμε λοιπόν ότι περίπου τα ποσοστά των τριών κομμάτων θα είναι 25% για την ΝΔ, 20% για το ΣΥΡΙΖΑ και 10% για το ΚΙΝΑΛ. Ίσως το ΚΙΝΑΛ πάει κάποιους ακόμα ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως πάρει ένα ποσοστό από τους ανεμβολίαστους και φτάσει κοντά στο 25% και αυτός. Η ΝΔ αρκετά δύσκολα θα πάρει ένα σημαντικό ποσοστό από τους ανεμβολίαστους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι το ΚΚΕ, το οποίο θα πάρει όπως πάντα περίπου 5% θα το πάρει σχεδόν όλο από εμβολιασμένους, οπότε θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το 55% που δώσαμε προηγουμένως είναι 50%, ενώ και το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση θα πάρουν ένα ποσοστό από τους εμβολιασμένους.

Οπότε πράγματι οι ανεμβολίαστοι θα κρίνουν την επόμενη κυβέρνηση, καθώς αναφερόμαστε σε περίπου 4,2 εκατ. Έλληνες. Μέχρι στιγμής αυτοί οι 4,2 ψήφοι δεν θα πάνε κάπου μαζικά. Αρκετά μικρά κόμματα (δεξιά και αριστερά) έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους, η Ελληνική Λύση έχει αυξήσει τα ποσοστά της, οι Έλληνες για την Πατρίδα δείχνουν ότι έχουν δυναμική να μπουν στη Βουλή, ενώ αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η δυναμική του κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που υπάρχει είναι ότι θα έχουμε μια Βουλή με οκτώ περίπου κόμματα, χωρίς κάποιο να έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, εάν όμως οι ανεμβολίαστοι ψηφίσουν μαζικά κάποιο κόμμα τότε τα πράγματα αλλάζουν…

Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί ο Κ.Μητσοτάκης επενδύει στο διχασμό και «ποντάρει» πολλά στην ψήφο των εμβολιασμένων, καθώς γνωρίζει ότι τους ανεμβολίαστους τους έχει χάσει, τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα μπορούν να γίνουν μόνο χειρότερα και γι’ αυτό στο Μαξίμου θέλουν να πάρουν όσο περισσότερους εμβολιασμένους γίνεται, ώστε να μπορέσει η ΝΔ να παραμείνει πρώτο κόμμα, έστω και με αρκετά χαμηλά ποσοστά.

Πηγή: pronews.gr