Η πιο επική τρολιά στην ιστορία του πανκ ανήκει στον Freddie Mercury

Ο Freddie Mercury δεν ήταν ποτέ ένας βαρετός τύπος. Η φωνή και συνθετική ψυχή των Queen, είτε μέσα στο studio είτε έξω από αυτό, χάριζε στην pop κουλτούρα διαρκώς νέα κεφάλαια γεμάτα από γκλίτερ, μαύρο χιούμορ, άφθονη σεξουαλικότητα και καταστάσεις που οριζόταν από το μη προβλέψιμο.

Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που όρισε τον εαυτό του όχι ως καλλιτέχνηO Freddie κορόιδευε τον Darth Vader και το ‘Star Wars’ την εποχή που μεσουρανούσε στο αμερικανικό Box Office, εμφανιζόμενος στη σκηνή με μια κούκλα του Darth, έτοιμος να τραγουδήσει το ‘We Will Rock You’.

Ο Freddie ‘ξελόγιασε’ καλλιτεχνικά τον Michael Jackson και τον έπεισε να δουλέψουν μαζί σε ντουέτο, μέχρι που βαρέθηκε και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, έκανε κοκαΐνη πάνω σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Ο τραγουδιστής των Queen τρόμαξε ακόμα και το μεγαλύτερο party animal των 70s, τον Elton John, σύμφωνα με δήλωση του στο περιοδικό Uncut, το 2001.

Ο Elton είχε αφηγηθεί ένα πάρτι για το λανσάρισμα ενός δίσκου των Queen στο ξενοδοχείο Fairmont το 1978, ένα πάρτι με γυμνούς σερβιτόρους, ακέφαλα κοτόπουλα (!) και σερβιτόρους με σερβίτσια γεμάτα κοκαΐνη δεμένα στα κεφάλια τους.

Ο Freddie είχε πει “δεν δένω τα κορδόνια μου, δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι ροκ σταρ” και ότι το μοναδικό του χόμπι, δεν είναι καν χόμπι, είναι το σεξ., αλλά ως ‘μια πόρνη της μουσικής’.

Όμως ο τραγουδιστής των Queen δεν πτοήθηκε καθόλου: “Πώς σε λένε εσένα; Simon Ferocious? Πές μου γιατί δεν σε ξέρω!” του είπε και όταν τον είδε να εξοργίζεται, τον κοιτούσε γελώντας και απορώντας. “Τι έχεις σκοπό να κάνεις τώρα;” του φώναζε με απορία, με τον Sid να τα βρίσκει σκούρα και να τρέπεται σε φυγή. “Του έκανε τρομερή εντύπωση ότι ένας τύπος σαν κι εμένα, μπορούσε να του αντιμιλήσει έτσι.” θα δηλώσει χρόνια αργότερα σε συνέντευξη. Υπόκλιση στο πιο κυνικό τρολ της ροκ μουσικής…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here