«Η Pfizer εκβιάζει κυβερνήσεις»

Η Pfizer βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές;

Αυτό αναρωτιέται ο «Public Citizen», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ισχυρίζεται ότι η Pfizer μπορεί να εμποδίσει τις χώρες να μιλούν για συμβόλαια, να μπλοκάρουν τις δωρεές εμβολίων, να αλλάξουν μονομερώς τα προγράμματα παράδοσης και να απαιτήσουν δημόσια περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στο παρακάτω ρεπορτάζ:

«Τι γίνεται όταν ένας κατασκευαστής εμβολίων αρχίζει να εκφοβίζει;

Κυβερνήσεις φιμώνονται, προμήθειες διακόπτονται και τα κέρδη έχουν προτεραιότητα σε σχέση με την σωτηρία ζωών.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» τα κάνει όλα αυτά. Εκφοβίζει χώρες για να υποταχθούν στις απαιτήσεις της.

Η Pfizer, για παράδειγμα, ήθελε η Αργεντινή να διακινδυνεύσει τα τραπεζικά της αποθέματα, τις στρατιωτικές της βάσεις, και τα κτίρια των πρεσβειών της ως ενέχυρο…

Θέτει τα κέρδη πάνω από την δημόσια υγεία και εξαναγκάζει κυβερνήσεις να υποκλιθούν στο θέλημά της.

Μια υπερασπιστική ομάδα δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα κάνει η Pfizer. Έχει πρόσβαση σε μερικά εμπιστευτικά συμβόλαια της ετιαρείας.

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν. Απελπισμένες χώρες εξαναγκάζονται να κάνουν εξευτελιστικές παραχωρήσεις στην Pfizer.

Πρώτον, η Pfizer έχει το δικαίωμα να φιμώνει κυβερνήσεις. Εξανάγκασε κυβερνήσεις να μη μιλήσουν για τις συμφωνίες που έκαναν για τα εμβόλια.

Δεύτερον, η Pfizer ελέγχει τις δωρεές των εμβολίων της. Όχι η χώρα που τα αγοράζει…. Η Pfizer θα αποφασίσει που πάνε τα εμβόλια.

Τρίτον, η Pfizer έχει εξασφαλίσει μια δήλωση αποποίησης πνευματικής ιδιοκτησίας για την ίδια και η ρήτρα είναι ιδιαιτέρως ενοχλητική. Αν η Pfizer κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, οι κυβερνήσεις θα πληρώσουν κι όχι η εταιρεία.

Τέταρτον, αν υπάρξουν αντιπαραθέσεις, ιδιωτικοί διαιτητές, κσι όχι τα δημόσια δικαστήρια, θ’ αποφασίσουν γι’ αυτές.

Πέμπτον, η Pfizer μπορεί να επιδιώξει να αποκτήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να διασφαλίσει την αποζημίωσή της.

Έκτον η Pfizer κάνει κουμάντο για όλες τις αποφάσεις κλειδιά. Αυτή αποφασίζει για τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης κτλ.».

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εξαιρετικά σοβαροί!!! Υπενθυμίζεται πως προσφάτως έγιναν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στην Θεσσαλονίκη (ΕΔΩ), της οποίας στελέχη και επιστήμονες φέρονται να έχουν αποκαλύψει τερατώδη πράγματα για όσα συμβαίνουν στην εταιρεία, σε πρόσφατα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), στα οποία η εταιρεία δεν έχει απαντήσει.

Πώς μπορεί ο κόσμος να εμπιστευτεί τα σκευάσματα μιας εταιρείας, πάνω από την οποία έχει απλωθεί ένα νέφος;;;

EL.GR