Η ώρα των Rafale έφτασε – Παραλαμβάνεται το πέμπτο μαχητικό αεροσκάφος

Tου Κώστα Αλατζά

«Έφτασε» η ώρα των Rafale, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου παραλαμβάνεται το πέμπτο υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη Δεκεμβρίου η παραλαβή του έκτου αεροσκάφους και στις αρχές του χρόνου τα πρώτα έξι Rafale θα πετούν στους ελληνικούς αιθέρες.

Η παραλαβή των αεροσκαφών γίνεται επί γαλλικού εδάφους από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρώτη σειρά των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς τύπου Rafale που εντάσσει στις τάξεις της η Πολεμική μας Αεροπορία, αποτελείται από έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια,που υπηρετούσαν στην γαλλική πολεμική αεροπορία.

Όπως σημειώνουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τους 12 Έλληνες χειριστές που ταξίδεψαν στην αεροπορική βάση του Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας για να εκπαιδευτούν στον νέο τύπο αεροσκάφους, οι τέσσερις θα αναλάβουν ρόλο εκπαιδευτή στους πιλότους της ΠΑ που θα επιχειρούν τα 18 Rafale που ήδη έχει αγοράσει η χώρα μας και στα οποία θα προστεθούν και επιπλέον έξι γαλλικά μαχητικά.

Με την παραλαβή των έξι πρώτων γαλλικών αεροσκαφών ολοκληρώνεται ταυτόχρονα και η εκπαίδευση των 8 από τους 12 χειριστές της ΠΑ στην Γαλλία. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην 332 ΠΜ και στους ελληνικούς αιθέρες.

ON ALERT.GR