Η νέα γενιά του MINI Cabrio έρχεται το 2025

Μετά την ανακοίνωση μια νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών πολυτελών μικρών αυτοκινήτων, μία ακόμα εξαγγελία έρχεται τώρα από το “στρατόπεδο” της βρετανικής εταιρείας: η επιτυχημένη ιστορία του MINI Cabrio θα συνεχιστεί.

Η δημιουργία ενός διαδόχου για το μοναδικό open-top τετραθέσιο της μάρκας στην πολυτελή μικρή κατηγορία είναι ειλημμένη απόφαση. Το νέο μοντέλο προγραμματίζεται να αποκαλυφθεί το 2025. “Το MINI Cabrio έχει ένα μεγάλο και ιδιαίτερα πιστό fan club. Αυτό αποδεικνύεται και από την υψηλή ζήτηση για το τελευταίο πρόσφατα ανανεωμένο μοντέλο”, δήλωσε ο Bernd Körber, Επικεφαλής μάρκας MINI. “Επομένως είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για την επιτυχία αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας στο μέλλον”.

Με τη νέα έκδοση του MINI Cabrio να έχει λανσαριστεί πριν από μερικές εβδομάδες, η χαρακτηριστική “open-air διασκεδαστική οδήγηση” ΜΙΝΙ γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Η καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση εκφράζει τον πολυτελή χαρακτήρα του αυτοκινήτου περισσότερο από ποτέ – κυρίως με τον εξωτερικό χρωματισμό Zesty Yellow που διατίθεται αποκλειστικά για το MINI Cabrio.

Επιπλέον, τα μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία του ανοιχτού MINI αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο. Η εξαγωνική μάσκα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, οι στάνταρ προβολείς LED έχουν επανασχεδιαστεί όπως και τα πλαϊνά φινιστρίνια (Side Scuttles), τα μαύρα πλαίσια των θόλων των τροχών έχουν νέο περίγραμμα, και τα πίσω φώτα με εντυπωσιακή σχεδίαση Union Jack εντάσσονται τώρα στον στάνταρ εξοπλισμό.

Με φρέσκια εμφάνιση, νέο στάνταρ και προαιρετικό εξοπλισμό και καινοτόμο λειτουργικό σύστημα, το MINI Cabrio συνεχίζει ένα success story που ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες. Μετά την ενθουσιώδη αντίδραση του κοινού στο Βρετανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Birmingham το 1992, η έκδοση Cabrio προστέθηκε στο κλασικό Mini για πρώτη φορά. Ακόμα και μετά την επανεκκίνηση της μάρκας, οι φίλοι του αυτοκινήτου παρέμειναν αθεράπευτα ερωτευμένοι με την open-top διασκεδαστική οδήγηση με το χαρακτηριστικό στυλ MINI.

Το τρέχον MINI Cabrio εκτός από “original” στην κατηγορία του, είναι συγχρόνως το πρώτο open-top μοντέλο στην αγορά των πολυτελών μικρών αυτοκινήτων. Τρεις εξίσου ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo έρχονται να καλύψουν κάθε απαίτηση, ενώ το MINI John Cooper Works Cabrio, με τον κινητήρα απόδοσης 231 ίππων, δίνει μία πιο δυναμική διάσταση στην κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων.

Το MINI Cabrio απολαμβάνει υψηλή δημοτικότητα στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου και ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία. Ειδικά σε αυτές τις χώρες αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές του πλανήτη, η είδηση της συνέχισης της ιστορίας του μοντέλου αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.

“Πέρσι, σχεδόν ένας στους πέντε πελάτες MINI στη Γερμανία επέλεξε διασκεδαστική οδήγηση με την οροφή ανοιχτή”, δήλωσε ο Bernd Körber. “Αυτό δείχνει το μεγάλο ενθουσιασμό της κοινότητας MINI για μία τέτοια αυτοκινητιστική φιλοσοφία στο μέλλον”.