Η μεγάλη ανατριχίλα

Η μεγάλη ανατριχίλα! Ο Μητσοτάκης, που έγινε βαποράκι του φόβου στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και έταξε στους πολίτες, στη μεσαία τάξη ιδιαιτέρως που τρομάζει πιο εύκολα, ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Να την απαλλάξει από τον Ρουβίκωνα και τα Εξάρχεια. Ο Χρυσοχοΐδης που επιλέχτηκε, αν και με άλλη πολιτική καταγωγή, ως τεχνοκράτης της προστασίας του πολίτη, και ειδικός της καταστολής. Και η Νικολάου, που υλοποιεί τη δημόσια τάξη ως ξανθιά αμαζόνα του κλότσου και του μπάτσου, με βασικό εργαλείο τη χυδαία γλώσσα – και την απευθείας ανάθεση.

Η μεγάλη ανατριχίλα! Λατρεία τής αστυνομικής καταστολής από τα μικρόφωνα του Μαξίμου και τα μεγάφωνα του ΣΚΑΪ. There is a new serif in town και ο χρυσαυγίτης με στολή αναλαμβάνει την τήρηση του νόμου. ΔΙΑΣ, ΟΔΟΣ, μαζικές προσλήψεις ειδικών φρουρών, επίδειξη προστασίας του… αστυνομικού. Ό,τι κι αν διαπράξει. Στο σπίτι του Ινδαρέ, στα πανεπιστήμια, στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στη ΓΑΔΑ. Στη μοιραία στροφή στη Βουλή. Η τάξη ταυτίζεται με την πάταξη των αντιδράσεων σε όσα κάνουν και σχεδιάζουν. Την ίδια στιγμή που το αποτρόπαιο έγκλημα μετράει θύματα και ατιμωρησία.

Η μεγάλη ανατριχίλα! Του πολίτη, στον οποίο έταξαν στεγανή προστασία. Και ζει στην Ελλάδα – πεδίο βολής μαφιόζων και εκτελέσεων τύπου ποταπαγόρευσης εν μέση οδώ. Ακόμα και σε «καλές» γειτονιές». Δημοσιογράφοι γίνονται στόχος του φονικού παρακράτους. Σκοτεινές τηλεπερσόνες τρίτης διαλογής προστατεύονται από διμοιρίες αστυνομικών. Αθώοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους με τον πιο άγριο τρόπο. Στα Εξάρχεια βασιλεύει η ειρήνη του Δία και της Σοφίας, αλλά στα Γλυκά Νερά, τα Βριλήσσια, στον Πειραιά, στην επαρχία, το, οργανωμένο και μη, έγκλημα χλευάζει τους επιδειξίες διώκτες του.

Η μεγάλη ανατριχίλα! Το σώμα του εγκλήματος, ρημαγμένο και τραγικό, μπροστά στα πόδια του. Αλλά αυτός κοιτάζει με ύφος περίλυπο και γραβατωμένο τις κάμερες. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εξιχνιαστεί γρήγορα η δολοφονία του Καραϊβάζ. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εξιχνιαστεί γρήγορα η άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για πάταξη του κοινού εγκλήματος. Ο πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός… Κοιμηθείτε ήσυχοι. Ο πρωθυπουργός θα φροντίσει εν καιρώ για την ασφάλειά σας. Όταν τελειώσει με τη φωτογράφισή του…

Πηγή: Αυγή