Η Hyundai αποκάλυψε το έβδομο concept Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept

Στο Λος Άντζελες, στο AutoMobility 2019 , η Hyundai παρουσίασε το καινοτόμο Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept.

Είναι το έβδομο από μια σειρά concepts του Hyundai Design Center που εκφράζουν την εξελισσόμενη σχεδιαστική γλώσσα του Sensuous Sportiness της Hyundai.

Με γνώμονα την σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai, η σχεδίαση του Vision T περιστρέφεται γύρω από τον δυναμισμό και ως εκ τούτου, το Vision T Concept φιλοδοξεί να είναι στην αιχμή των πιο δυναμικών σχεδιαστικά SUV. Είναι ένα όραμα της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης των SUVs.

Ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President και Head του Hyundai Global Design Center δήλωσε: «Επιδιώκουμε καινοτόμες λύσεις στο σχεδιασμό και προσθέτουμε συναισθηματική αξία στην εμπειρία μας μέσω της αισθητικής σχεδιαστικής γλώσσας.Το SUV concept έχει ματ- πράσινο εξωτερικό φινίρισμα και τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που εστιάζει στην ισορροπία του με το περιβάλλον στο οποίο κινείται”.Το προφίλ του Vision T αποπνέει μια συνεχή αίσθηση ταχύτητας και κίνησης προς τα εμπρός έχοντας μήκος 4.610 χλστ, πλάτος 1.938 χλστ., ύψος 1.704 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του είναι μεγάλο κι ανέρχεται στα 2.804 χλστ. Η μεγάλη και επίπεδη οροφή σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο και τις μικρές προεξοχές αντανακλούν ένα πολύ δυναμικό χαρακτήρα.

Σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά συμπαγή SUV, το Vision T διαθέτει γεωμετρικές γωνίες και αιχμές για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ της κομψής σιλουέτας και της περιρρέουσας γραμμής.

Ξεχωριστή θέση στον σχεδιασμό του Hyundai Vision T κατέχει η ενεργή γρίλια στη μάσκα του που ανοίγει όταν το όχημα κινείται και κλείνει όταν ακινητοποιείται.

Επιπρόσθετα τα εμπρός LED φώτα, αλλά κι η ενιαία «γραμμή» των πίσω φωτιστικών σωμάτων συμπληρώνουν το πίσω τμήμα του Vision T, αποτυπώνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai. Τέλος, η θύρα υποδοχής της πρίζας βρίσκεται στο πλάι του αμαξώματος και είναι συρόμενη.