Η έξοδος Μπόμπολα από την Ηλέκτωρ, η πρόταση του Κούτρα και ένα γεύμα στον Δουράμπεη!ΠΗΓΗ POWER GAME.GR

Γεύμα Τζίγγερ – Μαρέβας στου Δουράμπεη

Τελικά όταν σε «κυνηγάει» η είδηση πότε δεν πας χαμένος. Ούτε όταν αργείς να ξεκινήσεις να γράφεις, επειδή σου έτυχαν διαφορά μέσα στη μέρα. Περασμένη ώρα χθες το βράδυ, με πήρε τηλέφωνο ένας τύπος, από τους καλούς και διαχρονικούς, που ομολογώ ότι ποτέ μα ποτέ δεν έχουν ρίξει στα βράχια. «Φίλε το μεσημέρι πήρε το μάτι μου στην ψαροταβέρνα του “Δουράμπεη” στο Ψυχικό τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) να γευματίζει με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη».

-Η αλήθεια είναι ότι με τις μάσκες και τα μέτρα για την πανδημία σε αυτές τις πληροφορίες κρατώ και μια πισινή. Ωστόσο μετά από δεύτερη σκέψη, κατέληξα στην απόφαση να δημοσιοποιήσω το γεύμα. Άλλωστε, ακόμη και να έπεσε έξω ο πληροφοριοδότης μου, δεν πρόκειται περί εγκλήματος. Γεύμα και μάλιστα σεμνό εντόπισε ο άνθρωπος. Πριν από μήνες, λίγο πιο πάνω η Μαρέβα σε ιταλικό εστιατόριο της ίδιας περιοχής είχε γευματίσει με τη μητέρα του Τζίγγερ, Μαριάνα Βαρδινογιάννη, με την οποία διατηρεί άριστη σχέση.

Αποχωρεί (οριστικά) από την Ηλέκτωρ ο Μπόμπολας

-Εδώ και καιρό σας έχω γράψει ότι οι πιθανότητες να συνυπάρξει ο Λεωνίδας Μπόμπολας με τους Ολλανδούς μεγαλομετόχους της Ελλάκτωρ ήταν περιορισμένες έως μηδενικές. Πριν καλά, καλά προλάβει να πουλήσει το ποσοστό του, ήρθε και η σχετική επιβεβαίωση. Όπως προκύπτει από το περιβάλλον (που φτάσαμε να έχει και περιβάλλον ο Λεωνίδας) ο νεότερος Μπόμπολας αποφάσισε να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από την Ηλέκτωρ.

-Και αυτό γιατί κατάλαβε, έστω και με λίγη καθυστέρηση, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει το πάνω χέρι στην εταιρεία, αλλά και ότι οι Ολλανδοί, θέλουν να τρέξουν με αποκλειστικά δικούς τους ανθρώπους το μαγαζί. Απολύτως λογικό, αφού η Ηλέκτωρ είναι μια εταιρεία στην οποία επενδύουν οι νέοι μέτοχοι, αφού θα διαχειριστεί μεταξύ των άλλων και το μεγάλο project των σκουπιδιών στην Αττική. Όσοι έχουν εικόνα του παρασκηνίου δεν αποκλείουν η αποχώρηση του Λεωνίδα να ανακοινωθεί και εντός του τρέχοντος μήνα.

Πρόταση από Κούτρα για Ιντρακάτ

-Πριν από δυο περίπου χρόνια όταν στην Ελλάκτωρ είχαν πάρει το «μαγαζί» οι Καλλιτσάντσηδες, ο Δημήτρης Κούτρας είχε προτείνει στον νεότερο Μπόμπολα να συνεργαστούν. Στην κουβέντα είχε μπει και ο Σουρέτης. Τελικά όμως, δεν ευδοκίμησαν οι συζητήσεις. Τώρα ο μπάρμπα Δημήτρης, σκέφτεται να αναθέσει (ως Ιντρακάτ) το project των σκουπιδιών για λογαριασμό της εταιρείας του Κόκκαλη στον Μπόμπολα. Κάποιοι διαδίδουν στην πιάτσα ότι έχουν γίνει (ήδη) οι πρώτες κουβέντες.

Αγόρασε ακριβά την Thalis

-Πρώτη (με διαφορά) η στήλη σας είχε αποκαλύψει την εξαγορά της εταιρείας Thalis από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Πρόκειται για μια εταιρεία που ειδικεύεται μεταξύ των άλλων στον τομέα των απορριμμάτων, που όπως φαίνεται επεκτείνουν τη δραστηριότητας τους, οι Βαρδινογιάννηδες.

-Το όχημα θα είναι η Thalis με τις απαραίτητες φυσικά συνέργειες. Όπως έμαθα από αξιόπιστη πηγή, τα αφεντικά της Motor Oil, προκειμένου να εντάξουν στον Όμιλο την συγκεκριμένη εταιρεία, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με απλά λόγια πλήρωσαν κάτι παραπάνω για να πετύχουν το σχετικό deal.

Ανταγωνιστές «χτυπούν» τον Στάσση

-Τον Στάσση της ΔΕΗ τον γνωρίζω από κάτι εκδηλώσεις που έκανε όταν παρουσίασε το νέο σήμα της εταιρείας. Κανονικός μάνατζερ, απ αυτούς που έχουν ίδια κοψιά και αρέσουν στον φίλο μου, τον Ανδρέα τον Γαβριηλίδη. Ειλικρινά αγνοώ αν ο συγκεκριμένος υπήρξε πρόταση του τελευταίου. Απεναντίας εκείνο που γνωρίζω και μάλιστα από τα αποτελέσματα είναι ότι ο Στάσσης κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης τη ΔΕΗ. Και δεν μιλάμε περί επιτυχίας, αλλά περί επιχειρηματικού θριάμβου.

-Η εξέλιξη αυτή προφανώς και ενόχλησε την «Αυγή» και τον Καρτερό με τα μαρούλια. Όλοι αυτοί θα προτιμούσαν η εταιρεία να συνεχίσει να ξεζουμίζεται από τους επιχειρηματίες, που στο προσκήνιο τους κατήγγελλε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρασκήνιο τους έκανε τεμενάδες. Ωστόσο το καλό με αυτή τη χώρα είναι ότι είναι μικρή, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με μεγάλη ταχύτητα τα νέα. Εν προκειμένου έμαθα ότι την ιστορία με τους «χρυσούς μισθούς» στη ΔΕΗ τη ξεκίνησε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας.