Γυναίκα πιλότος προγειώνει το μαχητικό της χωρίς το σύστημα προσγείωσης

Τις εξαιρετικές ικανότητές της απέδειξε μια νεαρή γυναίκα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, καθώς κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος της με μικρές ζημιές παρότι είχε πάθει καταστροφική βλάβη.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2020, όταν το πανίσχυρο πυροβόλο του μαχητικού A-10C Thunderbolt II που πιλοτάριζε η σμηναγός Τέιλορ Μπάι, κόλλησε με αποτέλεσμα το μισό κάλυμμα του κόκπιτ να διαλυθεί από θραύσματα σφαιρών και να πάθει βλάβη και το σύστημα προσγείωσης.

Photo: AFB Moody
Παρά ταύτα, η Μπάι είχε το compos mentis να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να προσπαθήσει να προφυλαχτεί από τον αέρα και τελικά να προσγειώσει το Α-10 με την κοιλιά, προκαλώντας στο αεροπλάνο τη μικρότερη δυνατή ζημιά και σώζοντας τον εαυτό της και τον συγκυβερνήτη της.

Ένα χρόνο αργότερα, η 23η Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Μούντι στην Τζόρτζια βράβευσε την Μπάι με το Βραβείο Εξαιρετικού Πιλότου της Διοίκησης Εναέριας Μάχης, για τις σπουδαίες ικανότητες που επέδειξε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ίδια.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.GR