«Για θύμισέ μου»: Η ταινία για το Αλτσχάιμερ έρχεται στο Νιρβάνα Cinemax

Όλα ξεκινούν όταν ένα «group therapy» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιούνται με σκοπό να μιλήσουν για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησαν. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη.

Πρόκειται για μία νέα φροντίστρια, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια
στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Το Αλτσχάιμερ, η επιδημία του 21ου αιώνα όπως έχει χαρακτηριστεί, είναι η πιο συχνή αιτία άνοιας. Στην Ελλάδα πάσχουν από άνοια ήδη περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, αριθμός που αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050. Η καθημερινότητα γίνεται από αφόρητη έως τρομακτική για τους ασθενείς, αλλά και πολύ ψυχοφθόρα για τους ανθρώπους που ζουν μαζί τους και αναλαμβάνουν τον ρόλο του φροντιστή.

Η Μαρία Σβολιαντοπούλου μεγάλωσε σε ένα σπίτι που ο παππούς και η γιαγιά είχα άνοια και οι γονείς της είχαν αναλάβει τη μόνιμη φροντίδα τους.

Σήμερα, στα 25 της, είναι ψυχολόγος και αποφάσισε να γράψει ένα σενάριο που να απευθύνεται σε όσους βιώνουν την ίδια κατάσταση στο σπίτι τους. Η κίνησή της αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη και το αποτέλεσμα ήταν μια ταινία στην οποία δούλεψαν δεκάδες άτομα, απόλυτα εθελοντικά.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Ηράκλειο Κρήτης και συμμετείχαν περισσότεροι από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους, ενώ στην ταινία έδωσαν το «παρών» αφιλοκερδώς και δημοφιλείς ηθοποιοί σε guest ρόλους, όπως οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Αποστολάκης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργος Χρανιώτης, Τάνια Ρόκκα και Γιάννης Τσουρουνάκης.

Info: 24/11, Cinemax Νιρβάνα 1, 11.00. Προπώληση εισιτηρίων στο Νιρβάνα Cinemax και στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.