ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ*ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ!!!

Ποτέ δεν αρίστευσα στο πανεπιστήμιο, αλλά σήμερα οι αριστεύσαντες στα πανεπιστήμια είναι υπάλληλοί μου.


Η επιτυχία είναι κακός δάσκαλος. Παρασύρει ικανούς ανθρώπους στην αυταπάτη ότι είναι αδύνατο να χάσουν.


Ευφυΐα είναι η ικανότητα να αφομοιώνεις νέα δεδομένα.


Η τηλεόραση δεν είναι η αληθινή ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι πρέπει να αφήσουν την καφετέρια και να πάνε να δουλέψουν.

Πραγματικότητα Τηλεόραση

Μπίζνες: συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο συνδυάζονται το μάξιμουμ του πάθους και το μίνιμουμ των κανόνων.

Πάθος Επιχειρήσεις

Το να κάνεις όνειρα έχει μηδενική αξία. Όλοι μπορούν να κάνουν όνειρα.

Όνειρα

Το διαδίκτυο γίνεται η κεντρική πλατεία για το παγκόσμιο χωριό του αύριο.

Υπολογιστές

Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τι μπορούν να κάνουν μέσα σ’ έναν χρόνο και υποτιμούν τι μπορούν να κάνουν σε δέκα χρόνια.

Δυνατότητες

Είναι καλύτερα να αναλαμβάνεις δράση, να κάνεις λάθη και να σε συγχωρούν, αντί να περιμένεις και να ζητάς να σου δώσουν την άδεια.


Αν δεν μπορείς να το κάνεις καλό, τουλάχιστον κάνε το να φαίνεται καλό.

Φαινομενικότητα

Η πνευματική ιδιοκτησία έχει την ημερομηνία λήξεως μιας μπανάνας.
(αναφερόμενος στη σύντομη διάρκεια ζωής και αξίας προϊόντων software)

Επιστήμη & Τεχνολογία

1. Για την πορεία του μέχρι τώρα – περιοδικό Rolling Stone, 13 Μαρτίου 2014

«Είναι πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι περάσαμε από έναν κόσμο, όπου οι υπολογιστές ήταν κάτι άγνωστο και περίπλοκο, στην εποχή που αποτελούν ένα αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας. Αυτό ήταν το όνειρο που ήθελα να κάνω πραγματικότητα και σε μεγάλο βαθμό έχει εξελιχθεί όπως ήλπιζα».

2. Για την επιτυχία της Microsoft – BBC, 19 Ιουνίου 2008

«Οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας είχαν μόνο ένα καλό προϊόν, χωρίς να ασχολούνται με το λογισμικό. Δε σκεφτόντουσαν για εργαλεία ή αποδοτικότητα. Έτσι, προχωρούσαν με ένα καλό προϊόν, χωρίς όμως να μπορούν να το ανανεώσουν ή να το οδηγήσουν στην επόμενη γενιά».

3. Για την αρχική συνεργασία με την Apple – AllThingsD, 31 Μαΐου 2007

«Είχαμε βασίσει το μέλλον μας στην επιτυχία των Macintosh και ελπίζαμε ότι θα καταφέρουν να γίνουν δημοφιλή. Συνεργαζόμασταν, χωρίς να είναι βέβαια ούτε τα χρονοδιαγράμματα, ούτε η ποιότητα, αλλά ούτε και η τιμή. Αρχικά θα ήταν πολύ πιο φτηνά απ’ ό,τι τελικά κατέληξαν.

4. Για τη συνεργασία του με τον Στιβ Τζομπς – Rolling Stone, 13 Μαρτίου 2014

«Ο Στιβ κι εγώ ήμασταν πολύ διαφορετικοί, όμως πολλοί καλοί στο να επιλέγουμε ανθρώπους. Ήμασταν και οι δύο υπερενεργητικοί και εργαζόμασταν πολύ σκληρά. Συνεργαζόμασταν στενά στο αρχικό λογισμικό των Mac, και αυτό ήταν κάτι πολύ σπουδαίο, γιατί είχαμε περισσότερους ανθρώπους στην ομάδα μας απ’ ό,τι είχε η Apple. Όμως ήμασταν αφελείς. Ο Στιβ μας είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν ένα μηχάνημα που θα κόστιζε 499 δολάρια και τελικά μάθαμε ότι κοστολογήθηκε 1.999 δολάρια. Όπως και να έχει όμως το “Mac project” ήταν μια αξέχαστη εμπειρία».

5. Για την ανάπτυξη της Microsoft – AllThingsD, 31 Μαΐου 2007

«Όταν το 1975 λέγαμε στη Microsoft “ένας υπολογιστής σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι” δε συνειδητοποιούσαμε ότι θα γινόμασταν στην πραγματικότητα μια τεράστια εταιρεία. Κάθε φορά αναρωτιόμουν αν μπορούμε να αυξήσουμε το μέγεθός μας».

6. Για την επιτυχία – The Road Ahead, 1995

«Η επιτυχία είναι σαν ένας φωνακλάς δάσκαλος. Σαγηνεύει τους έξυπνους ανθρώπους και τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χάσουν».

7. Για το ρόλο της τεχνολογίας – The Financial Times, 1 Νοεμβρίου 2013

«Ο κόσμος δεν είναι επίπεδος και οι υπολογιστές δεν βρίσκονται καν στις πρώτες πέντε βαθμίδες της ιεραρχίας των ανθρώπινων αναγκών».

8. Για το ρόλο των χρημάτων – The Telegraph, 18 Ιανουαρίου 2013

«Σίγουρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό μου και τα ρούχα μου… Τα χρήματα δεν έχουν καμία χρησιμότητα για μένα πέρα από ένα ορισμένο σημείο. Η χρησιμότητά τους έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με την οικοδόμηση μιας οργάνωσης και τη διανομή πόρων στις φτωχότερες χώρες στον κόσμο».

9. Για τις κυβερνήσεις – Rolling Stone, 13 Μαρτίου 2014

«Θα πρέπει να είναι κανείς αρκετά ρεαλιστής για να καταλάβει ότι μια κυβέρνηση είναι ένα όργανο, που απαιτεί τη συνεχή προσοχή ενός άρτια καταρτισμένου προσωπικού, διαφορετικά δε θα τα κάνει όλα σωστά».

10. Για την αξία των δυσαρεστημένων πελατών – Forbes, 4 Μαρτίου 2014

«Οι πιο δυσαρεστημένοι πελάτες είναι η καλύτερη πηγή μάθησης».