Ο σπουδαιότερος χορευτής στην ιστορία του κινηματογράφου γεννήθηκε στις 10 του Μάη 1899 στην Ομαχα της Νεμπράσκα. Ο Φρεντ Αστέρ μαζί με την αδελφή του Αντέλ ξεκινούν το 1917 να χορεύουν επαγγελματικά, σε επιθεωρησιακές παραστάσεις. Το 1924 έχουν πλέον καθιερωθεί στο θεατρικό χώρο.
Το 1933 ο Αστέρ πηγαίνει στο Χόλιγουντ, κλείνει συμβόλαιο με τα στούντιο RKO, που τον δανείζουν, όμως, στη «Μέτρο Γκόλντουιν Μάγερ», όπου κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, σε μικρό ρόλο, στην «Κυρία του Ντάνσιγκ» χορεύοντας με την Τζόαν Κρόφορντ. Επιστρέφοντας στη RKO, εμφανίζεται μαζί με την Τζίντζερ Ρότζερς σε δευτερεύοντα ρόλο στην ταινία «Καριόκα». Χορεύοντας την «Καριόκα» ο Αστέρ και η Ρότζερς γνώρισαν την αθανασία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Οι δέκα ταινίες με την Τζίντζερ Ρότζερς άφησαν εποχή.
Ποτέ δεν κέρδισε Οσκαρ ο Αστέρ για κάποια ταινία του αλλά του απονεμήθηκε ένα ειδικό Οσκαρ για το σύνολο της προσφοράς του το 1949. Ο Φρεντ Αστέρ επέμενε να τον έχουν πάντα ολόκληρο στο πλάνο, χωρίς ειδικά τρικ και βελτίωση της παρουσίας του με ανώφελα κοντινά πλάνα. Ηταν χορευτής που έκανε να φαίνονται όλα εύκολα. Για το κοινό του ο χορός είναι αυθόρμητος. Σαν να του έρχεται ξαφνικά η επιθυμία να χορέψει και χορεύει. Πίσω όμως από κάθε χορογραφία κρύβονται ατέλειωτες ώρες δουλιάς, υπομονής και προσπάθειας.