ΓΕΑ και Northrop Grumman συζήτησαν για ατρακτίδια σκόπευσης στα F-16

Επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης είχαν διαδικτυακή συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Northrop Grumman Τοντ Γουίδεροου για ζητήματα εξοπλισμού στα ελληνικά μαχητικά F-16.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα ατρακτίδια σκόπευσης της εταιρείας καθώς και θέματα ενσωμάτωσης αυτών σε μαχητικά αεροσκάφη F-16. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν επαφές με την εταιρεία Raytheon με θέμα οπλικά συστήματα, όπως πυραύλους αέρος-αέρος αλλά και κατευθυνόμενες βόμβες, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στα ελληνική μαχητικά αεροσκάφη F-16, ανάλογα το είδος και τον αντικειμενικό σκοπό της αποστολής στο πεδίο επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας των όπλων i) AMRAAM – Advanced Medium Air-to-Air Missile ή με άλλα λόγια προηγμένος πύραυλος αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας, ii) κατευθυνόμενων βομβών τύπου Paveway και JSOW

ONALERT.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ