Φωτιά Κορινθία: Εκτός ελέγχου , με δυσοίωνες προβλέψεις! Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί

Άκρως ανησυχητικές έως πολύ επικίνδυνες οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου Κορινθίας που μαίνεται η φωτιά από το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό Σταθμό από το Σχίνο έως την Κινέτα και τα Μέγαρα θα πνέουν άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως σημείωσε νωρίτερα στο ieidiseis.gr , ο Σάκης Αρναούτογλου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει πολύ μεγάλος έως και την Παρασκευή 21/5!!

«Δυστυχώς οι φόβοι μου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών – οπως τόνισα και εξήγησα επαληθεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο!

Θέλει όμως ακόμα μεγαλύτερη προσοχή κατά την ταπεινή μου άποψη και το επόμενο 48ωρο, καθώς την Παρασκευή εκτός από την βορειοανατολικη΄Ελλάδα οπου ο καιρός θα είναι άστατος στην υπόλοιπη χώρα η ανομβρία θα διατηρηθεί σε συνδυασμό μάλιστα με πολύ ισχυρούς, και ιδιαίτερα ξηρούς βορειοδυτικούς ανέμους στις περισσότερες περιοχές!».

AD
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το meteo Εξαιτίας των ισχυρών ΔΒΔ ανέμων, καπνός και στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχινού έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τις Κυκλάδες.

Νέο μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση οικισμού στο Αλεποχώρι.

Συγκεκριμένα, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες- Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι- Μέγαρα για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112, οι κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή των οικισμών Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.