ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ!

“Από τις 4 Μαΐου και μέχρι την 1η Ιουνίου, ο κορωνοϊός θα μεταδίδεται σε καφετέριες και μπαρ, ενώ στα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα θα εξαφανίζεται από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τη λήξη.

Προσοχή όμως!!!
Μόνο στα καταστήματα με αθλητικά παπούτσια δεν μεταδίδεται ο ιός από τις 4/5. Τα καταστήματα με άλλου είδους παπούτσια αποκτούν ανοσία μετά τις 11/5, μαζί με τις σχολές οδηγών και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (εδώ υπάρχει μια εξαίρεση…στα πρακτορεία δεν κολλάς μόνο αν είσαι όρθιος…αν κάτσεις την πάτησες).

Ο ιός παύει επιτέλους να μεταδίδεται στις εκκλησίες.

Τα εστιατόρια, μέχρι να κόψουμε τη συνήθεια να τρώει όλο το μαγαζί με ένα πηρούνι, να πίνει από ένα ποτήρι και να φιλάει το χέρι του ψήστη, θα παραμείνουν κλειστά.

Μέχρι νεωτέρας ο ιός θα μεταδίδεται επίσης σε ΙΧ και ταξί, ενώ σε ΜΜΜ και μέσα στα σπίτια μας δεν θα μεταδίδεται. Ως εκ τούτου μια οικογένεια δεν θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι της και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της, γιατί μπορεί να την κολλήσει το μπουζί ή το καρμπυρατέρ, αν έχουν προηγούμενα, οπότε θα κάνουν 2-3 δρομολόγια, ενώ κι ένα ζευγάρι θα πρέπει να πάρει δύο ταξί (αυτό μπορεί να γίνεται και στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, δεν είμαι σίγουρη).

Πρέπει ακόμη να γνωρίζουμε ότι ο ιός μεταδίδεται κανονικά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Τα λύκεια και τα γυμνάσια έχουν ανοσία αλλά όχι αμέσως. Από τις 11/5 και 18/5 αντίστοιχα.
Στα πανεπιστήμια τελικά δεν υπάρχει ανοσία, οπότε μαζί με τα νηπιαγωγεία κρίθηκαν επικίνδυνα για τη μετάδοση του ιού (δεν διευκρινίστηκε αν μπορούν οι φοιτητές να καλύψουν τα κενά παίρνοντας ταξί).

Πολύ σημαντικό για όλους: ο κορωνοϊός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί. Στις 12 παρά 1 γυρνάμε σπίτι αλλιώς θα γίνουμε κολοκύθες.

Τέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε ότι τώρα που έχουμε μάσκες με αρχαιοελληνικό DNA από τη Λάρισα, πρέπει να τις φοράμε συνέχεια. Δεν είναι σαν τις ψεύτικες τις κινέζικες.”

EPILOGH KEIMENOY

FILOMHLA KEREMEZH!