ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ Η τραγωδία με τον Μητσοτάκη έχει κι’ άλλα επεισόδια

Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Ειλικρινά το λέω τώρα.

¨Η αυτοί που τον σκηνοθετούν είναι για πολύ ξύλο. Κι έτσι τον στέλνουν να χαιρετήσει δήθεν τυχαία αγρότη με άλογα κάπου στον κάμπο. Τον βάζουν να τηλεφωνήσει επίσης “αυθόρμητα” σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στη Θεσσαλία. Η παλιότερα — το θυμάστε αλήθεια; — να μιλήσει πάλι σε κάποιο χωράφι σε αγρότες που κάθονταν πάνω σε στίβες από σανό.

Κι ακόμη: Του γράφουν να πει ότι “να έχουμε λιγότερους νεκρούς στην άσφαλτο από όσους ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε.” Πετάει αρλούμπες είτε στη Βουλή, είτε σε μια από τις (σπάνιες) συνεντεύξεις τύπου που δίνει, είτε σε δήθεν “αυθόρμητες” συναντήσεις με πολίτες…Θυμάστε: Χαιρετούσε ακόμη και τις κούκλες στις βιτρίνες καταστημάτων. Προχτές στη Θεσσαλονίκη παραλίγο να την…πέσει από το πλάι στον μητροπολίτη.

“Η δεν φταίνε οι “ειδικοί” στο πλάι του και το παιδί (γιατί για πνευματικά ανώριμο άνθρωπο πρόκειται) παίρνει μόνος του πρωτοβουλίες και με την έλλειψη ευαισθησίας για το κάθε τι που αφορά την κοινωνία που τον διακρίνει, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Η γνώμη μου: Πρόκειται για συνδυασμό των δυο.

Κανείς δεν τολμάει στο περιβάλλον του να του πει: “Όχι μην το κανείς αυτό, είναι λάθος.” Όλοι του χαϊδεύουν τ’ αυτιά. Δεν ρισκάρουν να του πουν όχι μη και χάσουν την εύνοια του. Κι έτσι — άθελα τους η μήπως κι όχι; — τον οδηγούν από τη μια πατάτα στην επόμενη.

Τον τελευταίο καιρό, θα το ομολογήσω, τον βλέπω πολύ πιο αποσυντονισμένο. Χάνει την αίσθηση των ορίων που πρέπει να βάλει στον ίδιο τον εαυτό (όχι ότι είχε ποτέ πολλή αίσθηση για τέτοια..).Φάνηκε και στην άγαρμπη …παρατήρηση που έκανε στον Κουτσούμπα.

Τα μάτια του είναι πιο γουρλωμένα από συνήθως.

Οι κινήσεις τους, όχι μόνο με τα ανοικονόμητα χέρια του, πιο νευρικές κι άτσαλες.

Οι αντιδράσεις του πιο “φορτωμένες”. Σα να είναι συνέχεια στην πρίζα. Ίσως να μην αντέχει τόση πίεση. Τι να πω; Ούτε ψυχαναλυτής είμαι βέβαια, ούτε ειδικός στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Αλλά με πολλές δεκαετίες εμπειρίας στη δημοσιογραφία έχω μάθει να “διαβάζω” τους ανθρώπους. Ειδικά τα λεγόμενα δημόσια πρόσωπα που έχουν τη ψευδαίσθηση ότι κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό και συνήθως τον ξεγυμνώνουν απροκάλυπτα.

Οιουδήποτε τα ψυχολογικά, βέβαια, συνήθως ελάχιστα με απασχολούν. Εδώ όμως έχουμε ειδική περίπτωση. Μιλάμε για τον πρωθυπουργό της χώρας. Κι η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο…ενοχλητική. Περίεργη θα έλεγα. Και επιζήμια για τον τόπο. Γι αυτό και σκέφτομαι που θα μας οδηγήσουν όλα αυτά. Τη στιγμή μάλιστα που βελτίωση των γενικών συνθηκών — από την πανδημία μέχρι την ακρίβεια — δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Θέλετε την πρόβλεψη μου; Δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Καθώς η πίεση θα αυξάνει πάνω στον Μητσοτάκη, καθώς τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε και αφήνει να φουντώνουν θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα, οι αντιδράσεις του θα είναι όλο και πιο αυταρχικές. Όλο και πιο ισοπεδωτικές. Όλο και πιο βλαπτικές για τη χώρα, τους ανθρώπους και τη κοινωνία.
Δυστυχώς. Για όλους μας. Αυτή η τραγωδία έχει κι άλλα επεισόδια.

eretikos.gr