Eβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη του Ισλάμ ως… OROBPA των Βαλκανίων

Δείτε τι τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» – Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου
Ελλάδα και Κύπρος στον χάρτη των ισλαμιστών
Eβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη ΤΟΥ Ισλαμ ως… OROBPA των Βαλκανίων

Ντοκουμέντο: Ο χάρτης που τύπωσε και μοίρασε στους «μαχητές» του το «Ισλαμικό Κράτος» και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Με μαύρο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που θεωρεί το ISIS ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται στην ίδρυση ενός μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου. Μεταξύ αυτών των περιοχών συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Τα σύνορα του χαλιφάτου φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια, συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την Αφρική βόρεια της Σαχάρας, την Αραβική Χερσόνησο, την Ινδία, μέρος της Κίνας και το σύνολο των χωρών των λεγόμενων τουρκόφωνων περιοχών της Ασίας

Ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα για τους τζιχαντιστές – Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται
στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας

Ο απόηχος των συγκρούσεων μεταξύ των ακραίων ισλαμιστών του ISIS («Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε») και των δυνάμεων του Ασαντ, του Ιράκ και των Κούρδων φτάνει ως την Ελλάδα.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να δραστηριοποιούνται ήδη ακραίοι ισλαμικοί πυρήνες στη χώρα, βασικό αντικείμενο των οποίων είναι η παροχή διευκολύνσεων και υποστήριξης σε πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών που επιδιώκουν να φτάσουν ως τα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας ώστε να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες χωρών που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν και οι οποίοι, αφού φτάσουν στην Ελλάδα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς σε κάποια από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που διατηρούν απευθείας σύνδεση διά θαλάσσης με τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Κατόπιν, μέσω Τουρκίας, προωθούνται στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας, πυκνώνοντας έτσι τις τάξεις των ακραίων ισλαμιστών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειονότητά τους πολίτες αραβικής, κυρίως, καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα κάποιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, εδώ και μερικές εβδομάδες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη ευρείες επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών.

Κόκκινος συναγερμός

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προς το παρόν, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κύκλοι, οι ελληνικές αρχές έχουν υπό έλεγχο και παρακολουθούν τις κινήσεις ορισμένων ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής κοινότητας. Εξάλλου από τις «επεκτατικές» βλέψεις των ακραίων ισλαμιστών του ISIS δεν εξαιρείται ούτε η χώρα μας, αλλά ούτε και η Κύπρος, καθώς σε πρόσφατο χάρτη που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο συμπεριέλαβαν και τις δύο μεταξύ των εδαφών που σκοπεύουν να καταλάβουν! Σε ό,τι αφορά μάλιστα την Κύπρο, τα μέλη της οργάνωσης έχουν ως στόχο να ιδρύσουν στο εγγύς μέλλον ακόμη και «επιχειρησιακή βάση». Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στο πλευρό των τζιχαντιστών που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία εκτιμάται ότι πολεμούν χιλιάδες μαχητές με ευρωπαϊκές ρίζες, μέρος των οποίων διείσδυσε στη Συρία και στο Ιράκ μέσω των τουρκικών συνόρων. Ορισμένοι από αυτούς προέρχονται από χώρες της Βαλκανικής, με την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία να έχουν τη μερίδα του λέοντος και αυτό παρά τις προσπάθειες των εκεί επίσημων αρχών να ελέγξουν το φαινόμενο
ποινικοποιώντας τη συμμετοχή των πολιτών τους σε συγκρούσεις που γίνονται σε τρίτες χώρες.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μέχρι στιγμής στις συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10 Αλβανοί πολίτες, ενώ πολύ περισσότεροι έχουν τραυματιστεί. Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας. Πρόκειται για τον Ε.D. ο οποίος στρατολογήθηκε από τους τζιχαντιστές και αναχώρησε από την Αλβανία για τη Συρία στις 8 Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και εναντίον των δυνάμεων του Ασαντ. Σε μία από αυτές τις μάχες τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη Λάρισα όπου και συνεχίζεται η θεραπεία του.

Μισθοφορικός στρατός

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» είναι μισθοφόροι. Οπως σημειώνουν έγκυροι κύκλοι, «πρόκειται για κάθε καρυδιάς καρύδι, που δεν έχει τίποτα να χάσει και έχει έρθει από διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Δύσης, με απώτερο στόχο να κερδίσει χρήματα και τίποτα άλλο». Επίσης, εν αντιθέσει με την κυρίαρχη εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη αναφορικά με τη δράση των ισλαμιστών του ISIS, οι περιοχές που έχουν καταλάβει είναι σχετικά περιορισμένες, αφού βασικός τους στόχος είναι να ελέγξουν σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο των οδικών αξόνων στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, προκειμένου να διασφαλίσουν διόδους για το λαθρεμπόριο, κυρίως του πετρελαίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία, αφού για αρκετούς μήνες ανεχόταν -εάν δεν βοηθούσε κιόλας- τη μεταφορά μέσα από τα εδάφη της τζιχαντιστών που σκόπευαν να ενταχτούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Ενδεικτικά να επισημάνουμε πως σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αφού άντρες του ISIS κατέλαβαν συνοριακά περάσματα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη βόρεια Συρία αυξήθηκαν από τα 40-50 εκατ. στα 100 εκατ. δολάρια τον μήνα. Παράλληλα, με βάση συνέντευξη που παραχώρησε o Αμπού Γιουσάφ (φέρεται να είναι εκτελεστικό στέλεχος του ISIS) στην εφημερίδα «Washington Post», ορισμένοι μαχητές -ακόμα και ανώτερα στελέχη της οργάνωσης- συνήθως νοσηλεύονταν σε τουρκικά νοσοκομεία. Οπως τόνισε επίσης ο ίδιος, «οι περισσότεροι μαχητές που εντάχτηκαν στην οργάνωση, στο ξεκίνημα του πολέμου ήρθαν μέσω Τουρκίας, όπως ήρθαν και ο εξοπλισμός και οι προμήθειές μας».

Εκθεση για τις δυνάμεις του ISIS

Τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από σχετική έκθεση των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις του ISIS σε Τουρκία και Ιράκ είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα – τουλάχιστον ως προς τη δυναμική της συγκεκριμένης οργάνωσης αλλά και τις πηγές χρηματοδότησής της.

«Το ISIS έχει καταλάβει το 1/3 του Ιράκ και το 35% της Συρίας (το μεγαλύτερο μέρος είναι έρημος), αριθμεί 80.000 μαχητές (50.000 στη Συρία και 30.000 στο Ιράκ) εκ των οποίων 8.000 με 10.000 προέρχονται από χώρες της Ευρώπης. Τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε 2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 450 εκατ. προέρχονται από τη ληστεία της Κεντρικής Τράπεζας της Μοσούλης, ενώ 2 εκατ. εκταμιεύονται καθημερινά από την πώληση πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ. Επίσης στην Ανατολική Συρία ελέγχει 50 από τις 52 πετρελαιοπηγές, ενώ στο ΒΔ Ιράκ έχει πλέον στον έλεγχό του 20 πετρελαιοπηγές. Επιπλέον χρηματοδότηση προέρχεται από χώρες του Κόλπου και από εκατομμύρια που αντλήθηκαν από κλοπές, εκβιασμούς και απαγωγές». Εξίσου ενδιαφέροντα είναι όμως και όσα αναφέρει η έκθεση αναφορικά με τη μαχητική ικανότητα των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας. «Το ISIS διαθέτει τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πολυβόλα, όλμους, καθώς επίσης και ελαφρά αντιαεροπορικά όπλα.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, η Τουρκία παρείχε στρατιωτική αρωγή στο IS, κυρίως με την έναρξη της συριακής κρίσης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πρώην στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχαν ενεργή ανάμειξη στη στρατιωτική εκπαίδευση μελών ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων», σημειώνεται σχετικά. Καταλήγοντας, η συγκεκριμένη έκθεση πάντως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον, αφού θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι ακόμη στην αρχή του, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί περαιτέρω, αυξάνοντας τη ροή των τζιχαντιστών από τα ευρωπαϊκά κράτη προς τα πεδία των μαχών στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ανασφάλεια των επίσημων ευρωπαϊκών αρχών ως προς τις δυνατότητες όλων αυτών να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση. Οπως τονίζεται στην έκθεση, «ο μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων μαχητών που μάχονται στο πλευρό του ISIS και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους ενδεχομένως να δημιουργήσει τρομοκρατικά δίκτυα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια».