Ελληνικά Hoaxes: Έλεγαν ότι ο “Πορθητής” ΔΕΝ πάει στην Κυπριακή ΑΟΖ

Τον Οκτώβριο του 2018 το τουρκικό πλοίο «Πορθητής» ξεκινούσε το ταξίδι του προς την Κύπρο. Το τουρκικό σχέδιο είχε εξυφανθεί και την ημέρα της εθνικής επετείου της Τουρκίας (29 Οκτωβρίου) ξεκινούσε την πορεία του με απώτερο στόχο την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Το γεγονός γράφτηκε από τον Νίκο Χειλαδάκη, ο οποίος συνηθίζει να μεταφράζει κείμενα απο τουρκικές ιστοσελίδες και να τα αποδίδει στην ελληνική.

Την ώρα λοιπόν που είχε σημάνει συναγερμός σε Αθήνα και Λευκωρία, τα Ελληνικά Hoaxes κατά περίεργο τρόπο προσπαθούσαν να πείσουν ότι δεν συμβαίνει τίποτε και απλώς το πλοίο θα πήγαινε μια «βόλτα μερικών μηνών» μέχρι την Αττάλεια.

Ο γνωστός «ερευνητής» του Ελληνικά Hoaxes, πρώην επισμηνίας εκπαιδευτής σκύλων Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης), για μια ακόμα φορά επικαλείται δημοσίευμα του «πτήση» “=(στο οποίο φέρεται να ήταν αρχισυντάκτης) το οποίο και χρησιμοποιεί ως το μόνο αληθές, για να καταλήξει ουσιαστικά ότι ουδέν ύποπτο συμβαίνει και όλα είναι μια χαρά…

«Το πλοίο Πορθητής θα βρίσκεται στον Κόλπο της Αττάλειας μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Το σημείο δεν έχει καμία σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ», έγραφε συμπερασματικά.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με την Π&Δ, “Στον κόλπο της Αττάλειας, πλησίον των τουρκικών ακτών θα διεξάγει ερευνητικές/δοκιμαστικές γεωτρήσεις το πλοίο «Πορθητής». Η τουρκική NAVTEX δεσμεύει συγκεκριμένη περιοχή ανοιχτά της Αττάλειας για το διάστημα μεταξύ 30 Οκτωβρίου 2018 με 27 Απριλίου 2019, μαζί με τα νορβηγικά σκάφη SIEM LOUISA, SIEM SASHA και SIEM SOPHIE“
Βεβαίως το δημοσίευμα του Χειλαδάκη, δεν είχε αναφερόταν σε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα έμπαινε το πλοίο στην Κυπριακή ΑΟΖ. Επρόκειτο για τις πρώτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι αυτό θα συνέβαινε.

Ακόμα και μαθητευόμενος δημοσιογράφος θα μπορούσε να είναι, έστω και ελάχιστα υποψιασμένος για το τι θα ακολουθούσε, ώστε να αποφεύγει να εκτεθεί με τέτοιο τρόπο.

Τελικά η Άγκυρα χρησιμοποίησε το πλοίο «Πορθητής» το οποίο μπήκε και προκάλεσε πλείστα προβλήματα στην Κυπριακή ΑΟΖ πάνω από μια φορά.

Το περίεργο της υπόθεσης, ακόμα κι αν κάποιος θέλει να καταλογήσει καλές προθέσεις ή έστω μια αβλεψία, είναι ότι ο συντάκτης Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) ουδέποτε επανήλθε με νεώτερες πληροφορίες αναφορικά με τις εξελίξεις.

Έτσι το δημοσίευμα υπάρχει ακόμα εκεί με τα Ελληνικά (;) Hoaxes να καμαρώνουν ότι είναι ψέμα πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο “Πορθητής” κατευθύνεται στην κυπριακή ΑΟΖ;

Μήπως άραγε θεωρούν ότι τι ίδιο θα συμβεί και νότια της Κρήτης;