Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα σημεία κλειδιά στο θρίλερ – Πού στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ – Στη ΓΑΔΑ ο ύποπτος Γεωργιανός

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο Γεωργιανός που συνελήφθη την Παρασκευή στους Κήπους του Έβρου, προκειμένου οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν να εξετάσουν εάν εμπλέκεται ο ίδιος στην υπόθεση ή γνωρίζει πρόσωπα που τυχόν συμμετείχαν στην άγρια δολοφονία.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, έχει ήδη πει στους αστυνομικούς ότι έφυγε από την Αθήνα στις 11 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που έγινε το φονικό στα Γλυκά Νερά.

Οι έλεγχοι των Αρχών στα λιμάνια και σύνορα πάντως συνεχίζουν να είναι σαρωτικοί. Σε έναν τέτοιο έλεγχο άλλωστε εντοπίστηκε και ο 30χρονος Γεωργιανός, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε δράστες ληστείας σε σπίτι στο Πικέρμι, που έγινε με ιδιαίτερη βιαιότητα, στις αρχές Μαρτίου.

Ο 32χρονος πιλότος, καλείται τώρα στη νέα του κατάθεση να «ξεκλειδώσει» την μνήμη του και να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες θυμάται, οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση των δολοφόνων της γυναίκας του.

Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
Την ίδια ώρα, απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα τις οποίες χρειάζονται για να καλύψουν τα κενά του παζλ της φρικτής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά αναζητούν οι αστυνομικοί.

Το μυστήριο του γιατί οι δράστες επέδειξαν τόσο μένος κατά της νεαρής μητέρας με συνέπεια να την σκοτώσουν, θεωρείται καθοριστικό.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και το «vima.gr» οι αξιωματικοί αναρωτιούνται γιατί οι δράστες δεν της έκλεισαν μύτη και στόμα τόσο ώστε εκείνη μόνο να λιποθυμήσει αλλά επέλεξαν να της στερήσουν τη ζωή, φράσσοντας την είσοδο οξυγόνου για τουλάχιστον 3 με 5 ολόκληρα λεπτά.

Το δεύτερο ερώτημα που διατυπώνουν οι αστυνομικοί είναι το γιατί οι ληστές έδεσαν την Καρολάιν με τα ρούχα της και όχι όπως τον σύζυγό της, με σχοινί και μονωτική ταινία.

Ο 32χρονος πιλότος βρέθηκε δεμένος σε εμβρυακή στάση ενώ την 20χρονη την είχαν ακινητοποιήσει δένοντάς την με τα ρούχα που φορούσε, πισθάγκωνα.

Η εκτίμηση των αστυνομικών ότι το «χτύπημα» στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά έγινε από έμπειρους και σκληρούς κακοποιούς, προκαλεί ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα. Γιατί οι δράστες δεν έκοψαν ρεύμα και τηλέφωνο και άφησαν το κινητό του πιλότου στον χώρο;

Ο 32χρονος κατάφερε να πληκτρολογήσει με τη μύτη του το 100, όταν, όπως είπε στους αστυνομικούς, ανέκτησε τις αισθήσεις του, σχεδόν μία ώρα αφότου οι δράστες είχαν εγκαταλείψει την μεζονέτα.

Οι αστυνομικοί ωστόσο, καλούνται να διευκρινίσουν τον λόγο για τον οποίο ο σκύλος της οικογένειας, ο οποίος και κρεμάστηκε από τους δράστες, δεν ακούστηκε να γαβγίζει, γιατί οι κακοποιοί για την διαφυγή τους δεν επέλεξαν έναν πιο εύκολο τρόπο από το να ξανακατέβουν στο υπόγειο και να βγουν από το παράθυρο που μπήκαν, ενώ ιδιαίτερη βάση δίνεται στα όπλα τα οποία κρατούσαν οι δύο από τους τρεις δολοφόνους, τα οποία δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται από αυτού του είδους τους κακοποιούς.

«Δε θα προκύψουν στοιχεία από την επικήρυξη»
Ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι η αυτοψία στον χώρο και η εξέταση των στοιχείων είναι αυτή που θα οδηγήσει τις Αρχές στη σύλληψη των δραστών.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται μια αναπαράσταση στον χώρο», τόνισε στον σταθμό.

Αναφερόμενος στην επικήρυξη των δραστών, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε ότι και βάσει παλαιότερης εμπειρίας, οι επικηρύξεις δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή εκτίμησε ότι δε θα υπάρξουν πληροφορίες.

«Δε νομίζω να υπάρξει αποτέλεσμα από πλευράς πληροφοριών. Ουδέποτε είχαμε πληροφόρηση από τις επικηρύξεις», σημείωσε, επισημαίνοντας πως ό,τι προκύψει θα γίνει από τις έρευνες και την ανάλυση των στοιχείων.

newpost.gr