Δικηγόροι και πρώην αστυνομικοί σε δίκη έπειτα από έρευνα της ΕΥΠ

Σε δίκη στο τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 19 άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο πόρισμα της ΕΥΠ για διαφθορά στην ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για δικηγόρους, πρώην αστυνομικούς αλλά και ένα εν ενεργεία αξιωματικό. Σημειώνεται ότι παραπέμπονται να δικαστούν δίχως να έχει γίνει προανάκριση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, οι κατηγορίες είναι τα πλημμελήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της υπόθαλψης εγκληματία. Η παραπομπή τους σε δίκη επισπεύστηκε λόγω του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, στο τέλος του έτους.

Σε επιστολή του, στα τέλη του 2016, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Γιάννης Ρουμπάτης, ανέφερε ότι «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της Αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη “κάλυψη” για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων νυχτερινών καταστημάτων (οίκοι ανοχής, studio, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες)».

«Το κύκλωμα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και εκτός Αττικής και παρέχει κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, έναντι αδρής αμοιβής που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυτών”», σημείωνε.

Η ΕΥΠ είχε καταγράψει συνολικά 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες, η απομαγνητοφώνηση των οποίων ανέρχεται σε 44.000 σελίδες. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, η διοίκηση της υπηρεσίας υπέβαλε μέρος του υλικού στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που το διαβίβασε στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις