Διατάχθηκε διοικητική έρευνα για δηλώσεις συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ

Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις αναφορές του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ «περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών»

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ θα στείλει σήμερα Δευτέρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απόσπασμα από τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη.

Σε σκληρή απάντηση που εξέδωσε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπογραμμίζει:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στο Mega, ο Στ. Μπαλάσκας είχε εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την ΕΛΑΣ για την έξαρση της εγκληματικότητας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ