ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ Σακελλαροπούλου: Το μεγάλο έγκλημα του Τσίπρα

Κάθε μέρα που περνάει, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας συνεχώς υποβαθμίζεται από την κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Για αυτή την εξέλιξη μερίδιο, σημαντικό, ευθύνης φέρει και ο Αλέξης Τσίπρας, αφού η πρώην δικαστικός εξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει… πολλά φάουλ, στην σύντομη θητεία της στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τις συναντήσεις στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα και την εμφάνισή της σε στιλ Όρμπαν στον φράχτη του Έβρου, μέχρι το τελευταίο, τη συνάντηση που είχε με την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σ. Τιχανόφσκαγια, πριν λίγα 24ωρα.

Το να επισημάνει κάποιος ότι η κα Πρόεδρος «πολιτεύεται» ως υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, νομίζω ότι πλέον δεν έχει καμία σημασία, γιατί αυτό το αναγνωρίζουν οι πάντες. Εκτός από εκείνους που φορούν νεοδημοκρατικά γυαλιά.

Όμως, το τελευταίο, δηλαδή η συνάντησή της με την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, λίγες ώρες πριν την επίσημη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, εκθέτει τη χώρα.

Γιατί, δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του οποιουδήποτε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να συναντιέται με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης άλλων χωρών. Αντιθέτως, είναι κάτι που μόνο προβλήματα, σε βάθος χρόνου, μπορεί να δημιουργήσει στη χώρα.

Η εκτός πλαισίου καθηκόντων της κίνηση αυτή της κας Σακελλαροπούλου, θα μπορούσε, εν δυνάμει, να προκαλέσει θέμα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, που έχει ανάγκη τον ερχομό Ρώσων τουριστών για να στηριχτεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κάρολο Παπούλια, τον Προκόπη Παυλόπουλο, κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε υποπέσει σε τόσα τεράστια ατοπήματα.

Και το δυστύχημα με την κα Σακελλαροπούλου είναι, πως, ακόμη έχει μπροστά της άλλα δύο-τρία χρόνια θητείας.

Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της χειρότερης Προέδρου που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Με μικρή διαφορά από τον Χρ. Σαρτζετάκη, για να τα λέμε όλα.

Τυχαίο; Κι αυτός από το δικαστικό σώμα προερχόταν…