ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΡΗΤΑ!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ*

”Τα Χριστούγεννα είναι μια γέφυρα. Χρειαζόμαστε γέφυρες, καθώς ο ποταμός του χρόνου γίνεται παρελθόν. Τα σημερινά Χριστούγεννα, θα πρέπει να σημάνουν την δημιουργία ευτυχισμένων ωρών για το αύριο, και να αναγεννήσουν εκείνες του χθες.”
Gladys Taber

”Χριστούγεννα, παιδί μου, είναι η αγάπη εν δράσει. Κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε, είναι Χριστούγεννα. ”
Dale Evans Rogers

”Τα Χριστούγεννα είναι μια ιστορία που έχει, τόσο θρησκευτικές, όσο και ειδωλολατρικές προελεύσεις, και όποιος αγνοεί τη δύναμή τους, είναι σαν να αγνοεί τη δύναμη του μύθου – αυτά τα σύμβολα και αυτοί οι μύθοι μας βοηθούν στην πραγμάτωση της ζωής μας”.
Jay Parini

“Ευλογημένη είναι η εποχή η οποία εμπλέκει ολόκληρο τον κόσμο σε μια συνωμοσία αγάπης.”
Hamilton Wright Mabie

”Μην ανησυχείτε για το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας. Στα μάτια των παιδιών, είναι όλα 30 πόδια ψηλά.”
Larry Wilde

‘Δεν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό σ’ αυτόν τον κόσμο, από το να ξυπνάς τα το πρωί των Χριστουγέννων και να μην είσαι παιδί.”
Erma Bombeck

”Tα Χριστούγεννα δεν είναι μια εποχή. Είναι ένα συναίσθημα”.
Edna Ferber

”Τα Χριστούγεννα είναι μια αναγκαιότητα. Πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ημέρα του έτους, για να μας θυμίζει, ότι είμαστε εδώ για κάτι άλλο, εκτός από τον εαυτό μας εκεί.”
Eric Sevareid

”Στη συνέχεια, ο Grinch σκέφτηκε κάτι που δεν είχε κάνει πριν! Τι και αν τα Χριστούγεννα, σκέφτηκε, δεν προέρχονται από ένα κατάστημα. Τι και αν τα Χριστούγεννα … ίσως … νοούνται ως κάτι περισσότερο.”
Dr. Seuss, How the Grinch Stole Christmas

”Τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα, όσο ήμαστε ζωντανοί, καρδιά με καρδιά και χέρι με χέρι.”
Dr. Seuss

”Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που τηρούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι σχεδόν οι Χριστιανοί. Μερικοί τα τηρούν, σαν θρησκευτική περίοδο. Μερικοί τα τηρούν, σαν περίοδο αργίας. Αλλά σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Χριστιανοί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα Χριστούγεννα τηρούνται.”
J. C. Ryle

”Ο πόλεμος στο Ιράκ – εάν ο Οσάμα ήταν Χριστιανός – θα ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα περίμενε ποτέ”.
Michael Scheuer

”Οι καρδιές μας μεγαλώνουν με τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας και την αγάπη του συγγενικού μας κύκλου. Και είμαστε καλύτερα όλο το χρόνο καθώς, στο πνεύμα μας, έχουμε γίνει και πάλι ένα παιδί τον χρόνο των Χριστουγέννων.”
Laura Ingalls Wilder

”Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι είναι τρομερά λυπηρό να περάσουν τα Χριστούγεννα μόνοι τους. Όμως δεν είναι ακόμα πιο θλιβερό, να περάσουν μόνοι τους οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους, έτσι δεν είναι;”
Paula Hawkins

”Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια στιγμή, για να γιορτάσουμε την αγάπη του Θεού και της οικογένειας, και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για πάντα. Ο Ιησούς είναι τέλειος, απερίγραπτο δώρο του Θεού. Το εκπληκτικό είναι, ότι όχι μόνο είμαστε σε θέση ναλάβουμε αυτό το δώρο, αλλά είμαστε σε θέση να το μοιραστούμε με τους άλλους, τόσο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όσο και οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου”.
Joel Osteen

”Χριστούγεννα! είναι η εποχή για το προσάναμμα ξύλων στην φωτιά του χολ, την πρόσχαρη φλόγα της φιλανθρωπίας στην καρδιά.”
Washington Irving

”Τα Χριστούγεννα είναι ένα τονωτικό για τις ψυχές μας. Μας ωθεί να σκεφτούμε τους άλλους, και όχι τον εαυτό μας. Κατευθύνουν τις σκέψεις που μας δίνει”.
B. C Forbes

”Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων: Ποτέ δεν είμαστε πια μόνοι.”
Taylor Caldwell

”Το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι τέλεια.”
Charles N. Barnard

”Τα Χριστούγεννα είναι η τήρηση ενός τόπου για τις αναμνήσεις της αθωότητάς μας.”
Joan Mills

”Χριστούγεννα, σημαίνει, να κάνεις κάτι παραπάνω για κάποιον άλλο”.
Charles M. Schulz

”Η ιδέα μου από τα Χριστούγεννα, παλιομοδίτικη ή μοντέρνη, είναι πολύ απλή: αγάπη για τους άλλους. Ελάτε να το σκεφτούμε, γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να το κάνουμε αυτό;“
Bob Hope

”Μου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των εσωτερικών χώρων. Μου αρέσει που οι άνθρωποι στολίζουν τα σπίτια τους με φωτάκια και όλες αυτές τις αηδίες. Νομίζω ότι είναι μια φυσική διέξοδος για αυτούς. Αν δεν κάλυπταν τους χλοοτάπητες με τα ανοιγοκλειόμενα φώτα,τότε θα είχαν κάνει κάτι πραγματικά πολύ ανατριχιαστικό.
Lewis Black

“Ένα υπέροχο πράγμα στα Χριστούγεννα είναι ότι είναι υποχρεωτικά, όπως μια καταιγίδα, και πάμε όλοι μαζί ταυτόχρονα μέσα από αυτή.”
Garrison Keillor, Leaving Home

”Εγώ θα τιμήσω τα Χριστούγεννα στην καρδιά μου, και θα προσπαθήσω να τα κρατήσω εκεί, όλο το χρόνο.”
Charles Dickens, A Christmas Carol

”Ευτυχισμένα, ευτυχισμένα Χριστούγεννα, ότι μπορεί να μας παρασύρει πίσω στις παραληρητικές ιδέες των παιδικών μας ημερών, ότι μπορεί να ανακαλέσει τον γέροντα στις χαρές της νιότης του, ότι μπορεί να μεταφέρει το ναύτη και τον ταξιδιώτη, χιλιάδες μίλια μακριά, πίσω στοτζάκι και ήσυχο σπίτι του.”
Charles Dickens, The Pickwick Papers

“Ήταν η αρχή των μεγαλύτερων Χριστουγέννων. Λίγο φαγητό. Καθόλου δώρα. Αλλά, υπήρχε ένας χιονάνθρωπος στο υπόγειό τους.”

Markus Zusak, The Book Thief

“Τα Χριστούγεννα είναι, σαν την καραμέλα. Λιώνουν αργά μέσα στο στόμα και γλυκαίνουν κάθε προτίμηση, όπως μια επιθυμία που θα ευχόμασταν να διαρκέσει για πάντα.”
Richelle E. Goodrich, Smile Anyway

”Τα δώρα του χρόνου και η αγάπη, είναι σίγουρα τα βασικά συστατικά των πραγματικά καλών Χριστουγέννων.”
Peg Bracken

”Το μόνο τυφλό άτομο τον χρόνο των Χριστουγέννων είναι αυτό που δεν έχει τα Χριστούγεννα μέσα στην καρδιά του.”
Hellen Keller

”Χριστούγεννα είναι, φυσικά, ο χρόνος μέσα στο σπίτι, στην καρδιά και το σώμα.”
Garry Moore

”Χριστούγεννα, παιδιά, δεν είναι μια ημερομηνία. Πρόκειται για μια τελετή του μυαλού.”
Mary Ellen Chase

”Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα της αγάπης, της γενναιοδωρίας και της καλοσύνης. Φωτίζει την εικόνα του παραθύρου της ψυχής, και μας ωθεί να κοιτάξουμε έξω από την πολυάσχολη ζωή του κόσμου ώστε να δείξουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, παρά για τα πράγματα”.
Τhomas S. Momson

”Αυτός που δεν έχει τα Χριστούγεννα στην καρδιά του, ποτέ δεν θα τα βρει κάτω από ένα δέντρο.”
Roy L. Smith

”Κύματα Χριστουγέννων, πάνω από αυτόν τον κόσμο, και ιδού τα πάντα είναι πιο ήπια και πιο όμορφα.”
Norman Vincent Peale

”Παλιά, γνωστά κάλαντα να παίζουν,
Και άγρια και γλυκά,
Οι λέξεις επαναλαμβάνουν,
στη γη της ειρήνης, καλή θέληση για τους άνδρες.”
Henry Wadsworth Longfellow

”Η ανθρωπότητα είναι μια μεγάλη, μια τεράστια οικογένεια. Αυτό αποδεικνύεται από τα αισθήματα που έχουμε στις καρδιές μας τα Χριστούγεννα.”
Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ

”Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε σε βάζα, λίγο από το πνεύμα των Χριστουγέννων, και ακολούθως να μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα βάζο κάθε μήνα.”
Harlan Miller

“Πραγματικά, πιστεύω, ότι αν συνεχίσουμε να λέμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να τραγουδούμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και να ζούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα μπορέσουμε να φέρουμε τη χαρά, την ευτυχία και την ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο.”
Norman Vincent Peale

”Η παραμονή των Χριστουγέννων ήταν μια νύχτα του τραγουδιού που τυλίχτηκε γύρω μας, σαν ένα σάλι. Το σώμα μας θερμάνθηκε περισσότερο. Θερμάνθηκε η καρδιά μας … γέμισε με τη μελωδία που θα διαρκέσει για πάντα.”
Bess Streeter Aldrich, Song of Years

Χριστούγεννα. Η μαγεία της κουβέρτας αναδιπλώνεται πάνω μας, κάτι τόσο άυλο, σαν ένα άρωμα. Μπορεί να υφάνει το ξόρκι της νοσταλγίας. Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια μέρα του συμποσίου, ή της προσευχής, αλλά πάντα θα είναι μια ημέρα μνήμης, ημέρα που θυμόμαστε όλα όσα έχουμε αγαπήσει.”
Augusta. Rundell

”Όπως οι νιφάδες του χιονιού, οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων, μαζεύονται και χορεύουν. Κάθε όμορφο και μοναδικό, πολύ σύντομα φεύγει.”
Deborah Whipp

”Έκανα ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο σπίτι μου. Δεν είναι ακριβώς ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, γιατί δεν θέλω να το ονομάσω χριστουγεννιάτικο πάρτι. ‘Εβαλα, ας πούμε, πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα γύρω από το σπίτι μου, έτσι λοιπόν μυρίζει ωραία”.
Bill Murray

”Η χριστιανική πίστη, δεν μπορεί ποτέ να διαχωριστεί από το έδαφος των ιερών γεγονότων, από την επιλογή που έγινε από τον Θεό, ο οποίος ήθελε να μας μιλήσει, να γίνει άνθρωπος, να πεθάνει και να αναστηθεί, σε ένα συγκεκριμένο τόπο και σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή”.
Πάπας Βενέδικτος ΧVI

”Ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα που πήρα ποτέ, ήταν η υδρόγειος σφαίρα, που έχω τοποθετήσει δίπλα ακριβώς από το γραφείο μου”.
Tess Gerritsen

”Η παράδοση της τοποθέτησης κεριών στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, στην πραγματικότητα ξεκίνησε από τη Γερμανία. Εκείνος που μας έφερε αυτή την ιδέα, εκτιμάται ότι ήταν ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο πατέρας της Μεταρρύθμισης”.
Christopher Buckley

‘‘Θα πρέπει να υπενθυμίσω στα παιδιά, ότι πρέπει να παραμείνουν κοντά στην έννοια των Χριστουγέννων. Μερικές φορές χρειάζεται λίγη προσπάθεια, αλλά είναι κάτι που αξίζει τον κόπο”.
Caroline Kennedy

”Τι είναι τα Χριστούγεννα; Είναι τρυφερότητα για το παρελθόν, θάρρος για το παρόν, ελπίδα για το μέλλον. Είναι η ευχή, ότι κάθε φλιτζάνι μπορεί να υπερχειλίσει με τις πλούσιες και αιώνιες ευλογίες, και ότι κάθε δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη.”
Agnes M. Pahro

”Σφάλουν εκείνοι που σκέφτονται ο,τι ο Άγιος Βασίλης κατεβαίνει από την καμινάδα, στην πραγματικότητα μπαίνει μέσα από την καρδιά.”
Paul. M.

”Προτάσεις για Χριστουγεννιάτικο δώρο: Για τον εχθρό σας, συγχώρεση. Για τον αντίπαλό σας, ανοχή. Για τον φίλο σας, την καρδιά σας. Για τον πελάτη σας, υπηρεσία. Προς όλους, φιλανθρωπία. Σε κάθε παιδί, ένα καλό παράδειγμα. Για τον εαυτό σας, σεβασμό.”
Oren Arnold