Χειραγώγηση και 6 Σημάδια πως Καλύτερα να Εξαφανιστείς

Πολλές φορές συμβαίνει μέσα σε μια σχέση ο ένας από τους δυο να μην έχει τη συμπεριφορά που αναμένει κανείς από κάποιον που είναι σε σχέση, καθώς -πιο συγκεκριμένα- σήμερα θα μιλήσουμε για τη χειραγώγηση από μια γυναίκα.

Αυτό είναι κάτι που προκύπτει από πολλές αιτίες Η πιο βασική είναι ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα στη διαχείρηση των συναισθημάτων, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους να είναι ενίοτε ασταθής, αλλά μόνο φαινομενικά.

Κατά βάθος οι χειριστικές αυτές συμπεριφορές αποσκοπούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του άλλου προς ίδιον όφελος. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι η χειραγώγηση προκύτπει από το γεγονός ότι κάποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι χειριστικός, γιατί θεωρεί τον εαυτό του σωστό.

Γνωρίζεις Πως Κάνουν Χειραγώγηση Οι Γυναίκες;
χειραγώγηση και σχέσεις.

Ψέματα, κομπλιμέντα γλίτσας, γυναίκες που ποτέ δεν ήθελαν και εγώ να ψάχνω τι έκανα λάθος…

Οι περισσότερες γνώσεις που έχω πάρει για τις γυναίκες στηρίζονται σε λάθη, αποτυχίες και ελλείψεις. Παιχνίδια μυαλού που όταν ξεκινούσα, όχι μόνο δεν τα καταλάβαινα αλλά πίστευα πως έχω και το πάνω χέρι. Μια σφυρίχτρα για τον φανταστικό αστυνόμο παρακαλώ!
Κάπως έτσι δεν πάει; Αυτός που έχει άγνοια το παίζει τσάμπα μάγκας και αυτός που ξέρει προσέχει και την σκιά του. Άντε μετά διάλεξε πλευρά.

Χειραγώγηση Ή Ανάγκη;
χειραγώγηση

Είτε λίγο είτε πολύ, χειραγώγηση κάνουμε όλοι. Ένα σφιγμένο χαμόγελο, μια χειραψία με το στανιό και εμπλοκή σε ευγενικές συζητήσεις με άτομα που υπό διαφορετικές συνθήκες θα κυνηγούσαμε με πέτρες.

Όταν έχεις μια ανάγκη, προσπαθείς να την ικανοποιήσεις. Αν στο δρόμο προς την ικανοποίηση πέσεις σε εμπόδια, τότε θα προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις έμμεσους τρόπους. Ακόμα κι αν δεν γουστάρεις.

Δες το βίντεο πριν συνεχίσεις:

Όλοι μας έχουμε κρύψει τις πραγματικές μας προθέσεις για να συνεχίσουμε να είμαστε μέρος του παιχνιδιού. Ανεξάρτητα αν το παιχνίδι λέγεται δουλειά, οικογένεια, ζευγάρωμα ή κοινωνικές σχέσεις της κακιάς ώρας.

Προσωπεία βάζουμε όλοι, γιατί αν δεν βάλουμε θα πάρουμε τις σπηλιές ή θα μας κλείσουν σε κανένα δωμάτιο χωρίς θέα…

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά;

Χειραγώγηση κάνεις όταν δεν φανερώνεις τις πραγματικές σου προθέσεις και ταυτόχρονα βασανίζεις ψυχολογικά τους άλλους.

Οι γυναίκες χειραγωγούν με πολλούς τρόπους. Και φυσικά δεν χειραγωγούν μόνο οι γυναίκες.

Επειδή ο καθένας μας έχει τις δικές του υποσυνείδητες ανάγκες, προσπαθεί να τις καλύψει. Όταν μια γυναίκα κάνει χειραγώγηση, προσπαθεί να καλύψει ανασφάλειες, τραύματα ή προσδοκίες που ούτε και η ίδια ξέρει ότι έχει.

Στη προσπάθεια αυτή, χρησιμοποιεί τρόπους που παρουσιάζουν δύο σοβαρά προβλήματα:

Δεν λύνουν πραγματικά το πρόβλημα, αντιθέτως το εντείνουν.

Δημιουργούν τέτοια τριβή μαζί σου που στο τέλος η ψυχολογία σου διαλύεται εντελώς.

Η χειραγώγηση στηρίζεται στον έλεγχο και την δύναμη. Οτιδήποτε άλλο είναι ροζ συννεφάκια με πολύχρωμους μονόκερους.

Κάθε φορά που υποκύπτεις στην χειραγώγηση γίνεσαι πιο ευάλωτος στην επόμενη προσπάθεια. Πιο αδύναμος να υποκύψεις σε αιτήματα που στην πραγματικότητα σου προκαλούν αναγούλα.

Όταν καταπιέζεις τα βασικά σου ένστικτα τότε περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

Η Χειραγώγηση Στο Μικροσκόπιο

Στο παρακάτω διάγραμμα, σου παρουσιάζονται κάποιοι τρόποι όπου οι γυναίκες κάνουν χειραγώγηση. Διάβασε τα και στην συνέχεια θα αναφερθούν κι άλλα.

χειραγώγηση και σχέσεις.

Σίγουρα τα παραδείγματα του σχεδιαγράμματος είναι χαρακτηριστικά, όμως δεν είναι τα μοναδικά. Κάποια άλλα, εξίσου σημαντικά, είναι:

Σε κατηγορεί πως δεν ενδιαφέρεσαι αρκετά και δεν το δείχνεις(ενώ το κάνεις).

Σου αναφέρει πως φέρεται η σχέση της κολλητή της και πόσο ξεχωριστή την κάνει να αισθάνεται.

Χρησιμοποιεί συνέχεια το Αν… Δηλαδή κάνει δηλώσεις του στυλ: « Αν με αγαπάς, τότε… »

Σε διορθώνει συνεχώς για την συμπεριφορά σου.

Παγώνει την επικοινωνία σας όταν κάνεις κάτι που δεν της αρέσει.

Γίνεται εξαιρετικά δραματική στην συμπεριφορά της μέχρι να υποκύψεις.

Σε κατηγορεί για μικροπράγματα, ακόμα και όταν φταίει εκείνη.

Όποιος θέλει. Όποιος δεν θέλει ή έχει τα ψυχολογικά του να πάει να βασανίσει κάποιον άλλο. Ψάχνω ανθρώπους που ψάχνουν θησαυρούς και όχι θύματα. Τα πάντα στηρίζονται στις προσδοκίες που έχεις. Τόσο από τον εαυτό σου όσο και από τους άλλους.

Όσες φορές ασχολήθηκα με γυναίκες και ανθρώπους που χειραγωγούν γενικότερα, πήρα ένα σημαντικό μάθημα.

Δεν άξιζε η προσπάθεια…
Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να αναλύσεις τόσο πολύ την γυναικεία χειραγώγηση και να την αντιμετωπίσεις τότε περπατάς σε λάθος μονοπάτι. Δεν φταίει ο τρόπος αλλά ο άνθρωπος και όταν έχεις μια ισχυρή πραγματικότητα τότε βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα.
Για να βγω σε αυτό το συμπέρασμα, έπρεπε να αντικρίσω κάποιες σκληρές αλήθειες για τον εαυτό μου:

Το έκανα για να εκδικηθώ.

Το έκανα για να πάρω εξωτερική επιβεβαίωση πως είμαι καλύτερος στην χειραγώγηση από εκείνες.
Μου άρεσε το σεξ που έκανα μαζί τους και δεν ήθελα να το χάσω.
Το χειρότερο; Άρχισα να καταλαβαίνω πως το πρόβλημα δεν το έχουν πάντα μόνο οι άλλοι. Ένα μερίδιο ευθύνης το έχουμε και εμείς.

Όταν πέφτεις συνεχώς πάνω σε γυναίκες που χειραγωγούν και το ανέχεσαι, το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο αυτές αλλά και εσύ. Sorry φίλε, αλλά κάποιες αλήθειες πρέπει να λέγονται.

Αν τραβιέσαι, για παράδειγμα, 1 μήνα με γυναίκα και δεν έχεις κάνει σεξ μαζί της επειδή θέλει να νιώσει έτοιμη και ταυτόχρονα ξέρεις πως η εμπειρία της αντιστοιχεί σε πρωταγωνίστρια της Sirina, υπάρχει πρόβλημα.

6 Κόκκινες Σημαίες Πως Θα Σου Δημιουργήσει Προβλήματα
σημαια

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το ίδιο πρέπει να έχεις και εσύ στο μυαλό σου.

Οι 6 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης:

Δεν έχει σταθερές φιλίες(κανείς δεν την αντέχει).
Δεν έχει καλή σχέση με τον Πατέρα της.
Οι πρώην της είναι η προσωποποίηση της λέξης πρόβλημα.
Δεν είναι ποτέ τυπική στα ραντεβού της.
Δεν έχει πρόγραμμα στην ζωή της.
Κλείνεις πιο εύκολα ραντεβού με τον Πρωθυπουργό παρά μαζί της.
Η χειραγώγηση είναι κακοποίηση και όταν προσπαθείς να αλλάξεις τον χειραγωγό ξεκινάς χορό με τον Διάβολο. Και μάντεψε ποιος θα έχει το πάνω χέρι…

Το Νόημα;
Η πετυχημένη χειραγώγηση πατάει στις μεγαλύτερες ανασφάλειες σου. Σε αυτά που πάντα που ήθελες αλλά ποτέ δεν είχες. Και ένας χειραγωγός δεν πρόκειται ποτέ να δείξει οίκτο. Αυτός είναι, έτσι έμαθε.

Το ζήτημα είναι το τι θεωρείς εσύ φυσιολογικό. Και το φυσιολογικό δεν είναι αντικειμενικό. Αν ανέχεσαι να σου ορίζουν άλλοι τι είναι φυσιολογικό τότε θα σκάσεις από την πίεση και τον θυμό. Η συναισθηματική ανέχεια και η ανάγκη για αποδοχή είναι σκληροί παίχτες σε ένα στημένο παιχνίδι.
Δεν αξίζει… Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις να είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου και έρχεται η ώρα που πρέπει να συνθηκολογήσεις. Δεν είναι εύκολο. Θέλει άντερα.

Στο δικό μου σεντούκι με τον χαμένο θησαυρό κρύβεται ψυχική ηρεμία. Άλλες φορές την ατενίζω με το κιάλι και άλλες την χαίρομαι γιατί ξέρω πως δεν θα κρατήσει τόσο όσο περίμενα.

Όταν θέλεις επιτυχία θα ζεις στα χαρακώματα και όταν κάνεις διάλειμμα από αυτά, θα φαντάζεσαι πως ήταν όταν πάλευες για τα βασικά.

Τέλος, από τις χειρότερες συμπεριφορές που μπορείς να υποστείς είναι η χειραγώγηση γιατί σε βάζει να αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Για να πετύχει η γυναίκα που σε χειραγωγεί αυτό που θέλει θα φτάσει σε ακραίες συμπεριφορές. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι ένα θέμα που είναι πιο δύσκολο από ότι φαντάζεσαι. Γι’ αυτό ακολούθησε τις συμβουλές μας και βγες από το φαύλο κύκλο.