Χαλάρωση lockdown: «Με self test και διπλή μάσκα ανοίγουν τα γυμναστήρια- Νέα όρια ατόμων στο λιανεμπόριο»

Αλλαγές στα όρια των ατόμων που επιτρέπονται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, εκκλησίες και λαϊκές αγορές εισηγήθηκε η επιτροπή των Ειδικών, ενώ πρότεινε το άνοιγμα των γυμναστηρίων με self test και χρήση διπλής μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται στα καταστήματα λιανικού εμπορίου να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς όμως ανώτατο όριο ανά κατάστημα.

Οι ειδικοί επίσης εισηγούνται από 15 Ιουνίου να καταργηθεί το μέτρο του 50% στις λαϊκές αγορές και στις εκκλησίες να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρωτοκολλά που θα ισχύσουν για τα γυμναστήρια είναι 1 self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας.

Επίσης, θα ισχύουν οι αποστάσεις και τα μετρά υγιεινής. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά και ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 18:00 στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr