ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ!

«Εμφανίστηκε» ο 46χρονος καταζητούμενος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, αφού ανήρτησε μακροσκελές κείμενο σε γνωστή σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, ο 46χρονος καταζητούμενος με το κείμενό του επιχειρεί να πείσει ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση δεν έχουν καμία σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα στο Χολαργό, ενώ αναφέρει ότι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είναι «αντικειμενικό ότι είναι ανενεργή επί χρόνια».

«Από τη θέση αυτουνού που πήρε υπ’ ευθύνη του τη φύλαξη ενός όπλου-σημαία μιας αντιστασιακής οργάνωσης, ενημερώνω το κίνημα ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017» γράφει χαρακτηριστικά΄μεταξύ άλλων σε άλλο σημείο του κειμένου του.

Επίσης, κατά τον 46χρονο «τα όπλα από μόνα τους δεν συγκροτούν οργάνωση» αν και τονίζει ότι «εξ’ ορισμού μια οργάνωση ένοπλης αντίστασης χρειάζεται όπλα». «Ακόμα κι ένα όπλο που ταυτοποιείται ως εργαλείο συγκεκριμένης οργάνωσης και που ως τέτοιο έχει και συμβολική αξία επιπλέον της πρακτικής δυνατότητας που ενέχει κάθε εργαλείο, δεν είναι ικανό από μόνο του να διατηρεί μια οργάνωση πολιτικής δράσης».

Τι λέει ο καταζητούμενος για τους δύο συλληφθέντες
Σχετικά με τους δύο συλληφθέντες, σε μια προσπάθεια να τους αθωώσει ο καταζητούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης αναφέρει στο κείμενό του:

«Ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα αναφερόμενα όπλα και άλλα αντικείμενα δεν είχε ουδεμία πολιτική στράτευση και ουδεμία σχέση με προηγούμενες ή μελλούμενες παράνομες πολιτικές δραστηριότητες.

Η εμπλοκή του είναι τραγική. Είναι ένας προσωπικός φίλος που δέχτηκε να με βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή.

Αφού με περιέθαλψε, αποδέχτηκε σαν αναπόφευκτη αναγκαιότητα λόγω της δικής μου ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης, χωρίς κανένα όφελος, παρά μόνο κινδύνους, να μεταφέρω προσωρινώς δικά μου πράγματα στο σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των αποσκευών μου.

Ολα τα υλικά μεταφέρθηκαν με δική μου πρωτοβουλία στο σπίτι του μετά τον τραυματισμό μου, επειδή εκεί έτυχε να βρεθώ και να λάβω την ανεκτίμητη αλληλεγγύη προς έναν τραυματισμένο και από εκείνη τη στιγμή κατατρεγμένο φίλο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να απεμπλέξω εγκαίρως τον άνθρωπο που διακινδύνευσε την ελευθερία του για μένα.

Ο άλλος άνθρωπος, ο σύντροφος πρώην πολιτικός κρατούμενος,

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/epanastatiki-aytoamyna-emfanistike-46hronos-katazitoymenos