Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: «Φοβόμαστε μην κολλήσουμε τους πολίτες»

Του Μιχαήλ Λιάπη

Σύγχυση επικρατεί στις υπηρεσίες τις Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα ελέγχων για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αστυνομικοί κύκλοι που μίλησαν στο TyposThes κατήγγειλαν την «αδιαφορία – μη πρόβλεψη» των υπηρεσιών όσων ων αφορά τα μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού και πόσο μάλλον των πολιτών.

«Φοβόμαστε μην κολλήσουμε τους πολίτες»

Όπως κατήγγειλαν στο Typosthes οι υπηρεσίες δεν έχουν χορηγήσει προστατευτικές μάσκες και γάντια στο προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους με αποτέλεσμα οι πολίτες να διατρέχουν «κίνδυνο» από κάποιον αστυνομικό που ενδεχομένως θα είναι θετικός στον κορωνοϊός δίχως συμπτώματα ή το αντίθετο.

«Μην πιάνεται τα έγγραφα»

Σύμφωνα με πηγές, το μέτρο προστασίας που «χορηγήθηκε» από τις αστυνομικές υπηρεσίες προς τους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους, είναι η «σύσταση»: Μην ακουμπάτε το έγγραφο μετακίνησης όταν σας το επιδεικνύουν αλλά ούτε και την ταυτότητα» .

«Η προστασία επαφίεται στην προσωπική βούληση του καθενός»

Επίσης όπως ανέφεραν, «Τις μάσκες και τα γάντια, όσοι έχουμε τα έχουμε αγοράσει από μόνοι μας ώστε να προστατέψουμε τους πολίτες αλλά και τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας».