Αποσπασματα απο τον Osho –

Η αγάπη υπάρχει μόνον όταν υπάρχει πλήρης αποδοχή

“Ο τρόπος της αγάπης είναι ο τρόπος των μη-προσδοκιών. Η αγάπη υπάρχει μόνον όταν υπάρχει πλήρης αποδοχή, χωρίς καμιά επιθυμία να αλλάξεις κάτι.”

Osho, The Osho Upanishad, Ομιλία #31
Για να συνεχίσεις την ανάγνωση στα αγγλικά, κάνε κλικ εδώ

Η αγάπη θα πρέπει να είναι σαν την αναπνοή

“Η βασική πλάνη που έχεις μέσα σου είναι ότι πάντοτε αγαπούσες κάποιον.

“Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σχετικά με όλους τους ανθρώπους: η αγάπη τους είναι πάντοτε για κάποιον. Σε κάποιον απευθύνεται και τη στιγμή που απευθύνεις την αγάπη σου, την καταστρέφεις. Είναι σαν να λες, ‘Θα αναπνέω μόνο για σένα κι όταν εσύ δεν είσαι εδώ, πώς να αναπνέω τότε;’

“Η αγάπη θα πρέπει να είναι σαν την αναπνοή. Θα πρέπει να είναι απλώς μια δική σου ποιότητα όπου κι αν βρίσκεσαι, με όποιον κι αν βρίσκεσαι. Ακόμη κι αν είσαι μόνος σου, η αγάπη συνεχίζει να ξεχειλίζει από μέσα σου. Το ζήτημα δεν είναι πως είσαι ερωτευμένος με κάποιον – το ζήτημα είναι πως είσαι εσύ αγάπη.”

Η εμπιστοσύνη δεν έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο της εμπιστοσύνης

“Η εμπιστοσύνη είναι άνευ όρων. Λέει απλώς, ‘Έχω την ιδιότητα εκείνη που εμπιστεύεται. Είναι τώρα άσχετο πράγμα το τι θα συμβεί με την εμπιστοσύνη μου – αν θα την σεβαστούν οι άλλοι ή όχι, αν θα την εξαπατήσουν ή όχι. Δεν είναι καθόλου εκεί το θέμα.’ Η εμπιστοσύνη δεν έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο τής εμπιστοσύνης, έχει σχέση με την ποιότητα μέσα σου: μπορείς να εμπιστεύεσαι;”

Osho, Yoga: The Supreme Science, Ομιλία #8

Εμπιστοσύνη απλώς σημαίνει πως ό,τι κι αν συμβαίνει εμείς πάμε μαζί του

“Εμπιστοσύνη απλώς σημαίνει πως ό,τι κι αν συμβαίνει εμείς πάμε μαζί του, χαρούμενα, όχι απρόθυμα, όχι αθέλητα – θα χάνεις έτσι την όλη ουσία – αλλά χορεύοντας, με ένα τραγούδι, με γέλιο, με αγάπη. Ό,τι κι αν συμβαίνει είναι για καλό.

“Δεν γίνεται να πάει λάθος η ύπαρξη. Αν δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες μας, αυτό απλώς σημαίνει ότι οι επιθυμίες μας ήταν λάθος.”

Osho, The Path of the Mystic, Ομιλία #