Απαγόρευση κυκλοφορίας: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΤΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!

Τα πιθανά νέα μέτρα που εξετάζονται είναι:

– Ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση

– Η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά από συγκεκριμένες ώρες της μέρας

– Το προσωπικό όριο στην ημερίσια μετακίνηση καθέ πολίτη

-Κατάργηση της γραπτής δήλωσης , μετακίνηση μόνο μέσω αποστολής sms

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να στέλνει εως δυο μυνήματα την ημέρα στο 13033. Εξετάζεται και η θέσπιση χρονικού ορίου σε κάθε έξοδο, από την στιγμή δηλαδή της αποστολής του μυνήματος στο 13033 θα μετράει αντίστροφα κάποιος χρόνος.

Για τα νέα μέτρα που εξετάζονται μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Στέλιος Πέτσας που εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης θα ειναι ο πολίτης «να βγαίνει μια – δυο φορές, να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, να είναι σύντομες».

Με λίγα λόγια επικρατεί η άποψη να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα τα μέτρα που ισχύουν στους δήμους Καστοριάς, Ορεστιάδους – Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις συγκεκριμένες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων από τις 8 το βράδυ ως τις 8 το πρωί και δεν μπορούν: να παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους σε ανάγκη, να βγουν για ασκηση ή να πάνε σε τελετή.

Πέτσας: Πολύ πιθανό να τεθούν χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις – Το Πάσχα επιπλέον μέτρα για να εφαρμοστεί η απαγόρευση

Διαφορετικό αυτό το Πάσχα -Δεν θα πάμε στα εξοχικά

Σε ό, τι αφορά στο Πάσχα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό.

Όπως είπε, θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόσθεσε ότι φέτος οι πολίτες δεν θα μετακινηθούν στην επαρχία, ενώ δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να εφαρμοστεί η απαγόρευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού, λέγοντας ότι «φέτος δεν θα σουβλίσουμε αρνί» χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

«Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς ειδικά για το σούβλισμα του αρνιού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, είναι ένα σημείο (σ.σ. ο χώρος του σουβλίσματος) που μαζεύεται κόσμος», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι φέτος το αρνί θα πρέπει να ψηθεί στο φούρνο.

«Όχι στο σούβλισμα του αρνιού. Φέτος να το ψήσουν στο φούρνο να μην μαζευτούν όπως συνήθως», δήλωσε.

Τέλος και σχολιάζοντας την κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για να κατατεθεί το 50% των μισθών βουλευτών και υπουργών σε ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αποτελεί λαϊκισμό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεκφεύγει για να καλύψει τα εσωτερικά του προβλήματα. Επίσης κάλεσε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα κόμματα να πάρουν επίσημα θέση στην πρόταση του Πρωθυπουργού και να πουν τι θα κάνουν.