Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πλήθος κόσμου στην παραλία του Φλοίσβου

Με τον καιρό να είναι καλός, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αρκετοί ήταν οι Αθηναίοι που πήγαν το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Απριλίου 2020 στην παραλία του Φλοίσβου εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η EUROKINISSI, σε ορισμένα σημεία δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, με τους πολίτες να έρχονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας περπατούσαν ή έτρεχαν, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις συμπολιτών που πήραν μαζί τους ποδήλατα και πατίνια. Στις εικόνες φαίνεται πως υπήρχαν και πολίτες που έκαναν μπάνιο στη θάλασσα, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Στην περιοχή, πάντως, υπήρχαν αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν συνεχείς ελέγχους, βεβαιώνοντας τις παραβάσεις όπου διαπιστώνονταν.

Οι εικόνες από τον κόσμο στην παραλία του Φλοίσβου προκαλούν προβληματισμό στους αρμόδιους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για το κατά πόσο θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών ή θα αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο το πλαίσιο. Ο ρυθμός διασποράς του Covid-19 παραμένει χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο σε καμία περίπτωση -σύμφωνα με τους ειδικούς- δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς ο δρόμος παραμένει μακρύς μέχρι να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση του κορωνοϊού.