ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Βόμβες» από τον Άγγελο Αναστασιάδη για την θητεία του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών.

Μιλώντας στο sdna.gr, ο τέως τεχνικός της Εθνικής μίλησε, μεταξύ άλλων:

– Για την Εθνική Ελλάδος και για το τι δεν πήγε καλά:

«Θα σου πω επιγραμματικά τι έχει συμβεί. Πήρα στην Εθνική ομάδα τον Μπασινά και τον Γιαννακόπουλο. Τα παιδιά ήξεραν κάποια πράγματα για την Εθνική, μιας και ήξεραν πράγματα. Εγώ δεν στέκομαι στην κριτική που έγινε τότε, αλλά στέκομαι στο τώρα. Ο Μπασινάς με τον Γιαννακόπουλο ξεκινάνε την καριέρα τους και δεν γίνεται να μιλάμε έτσι γι’ αυτούς ακόμα και τώρα. Με στεναχωρεί αυτό».

– Για το ότι τον κατηγορούσαν ότι είχε κακή σχέση με τους παίκτες στα αποδυτήρια:

«Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Εμείς βάλαμε κανόνες στην Εθνική. Τους είπαμε ότι όποιος δεν μπορεί να σηκωθεί να φύγει, μιας και εμείς βάλαμε στόχο την πρόκριση. Ο Παπασταθόπουλος από την πρώτη στιγμή που πήγαμε έκανε παρόμοιες δηλώσεις. Υπήρχε ένας τρόπος λειτουργίας στην Εθνική που χρειαζόταν αλλαγή. Υπήρχαν παιδιά που λειτουργούσαν με άλλο τρόπο. Για να αλλάξει αυτό χρειαζόμασταν και την βοήθεια τον από πάνω. Τους είπαμε: “Έχουμε δει τι πρόβλημα υπάρχει και θέλουμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”. Το λάθος το δικό μου ήταν ότι έπρεπε να λειτουργήσω διαφορετικά. Υπήρχαν παιδιά που ήταν εκτός Εθνικής που με έβριζαν που δεν τους καλούσα, όπως ο Τοροσίδης και ο Μήτρογλου. Εγώ δίνω πολλές ευκαιρίες επειδή είναι παιδιά. Με τα παιδιά της Εθνικής μιλάω κανονικά. Εγώ είχα αποφασίσει να καλέσω και τον Παυλίδη και τα άλλα παιδιά».

– Για το δύσκολο βράδυ μετά την αναμέτρηση με την Αρμενία:

«Αποφάσισε η διοίκηση της ΕΠΟ να κρατήσει τα παιδιά αυτά και να διώξει εμάς.

Ο Μπασινάς πήγαινε στην ΕΠΟ και δεν του έλεγαν καλημέρα. Με φώναξαν στην Αθήνα για να μου πουν να παραιτηθώ, γιατί έχασα τα αποδυτήρια. Εγώ είχα πει ότι θα πάω την ομάδα στα τελικά. Εγώ τους είπα ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Αν ο κύριος Γραμμένος ήθελε, θα τις έκανε τις αλλαγές.

Ο λόγος που δεν τα έκανε ήταν ότι ήθελε να με διώξει. Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς του είπαν ότι δεν κάνω. Εγώ έιπα στον Γραμμένο: “Αν αποκλειστούμε θα γυρίσουμε με τα πόδια από την Φινλανδία”.

Ξέρετε ότι εγώ έχω εξώδικο από την ΕΠΟ! Το ίδιο και ο Μπασινάς, Γιαννακόπουλος και οι άλλοι συνεργάτες μου. Ο Μπασινάς έκανε τις συζητήσεις και περιμέναμε τα λεφτά των συνεργατών μου. Ο μόνος λόγος για να κάνω εξώδικο είναι για να πάρουν λεφτά οι συνεργάτες μου. Εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε την Εθνική και κάναμε συμβόλαιο αγάπης, δηλαδή υπογράψαμε ό,τι ήθελαν».

Για Μανωλά και Πασταθόπουλο:

«Εγώ, όταν με ρώτησε κάποιος στη συνέντευξη Τύπου γι’ αυτό, είπα ότι όποιος δεν πιστεύει στην πρόκριση πρέπει να φύγει. Για ένα μήνα γινόταν χαμός. Είναι ντροπή να στέλνουν εξώδικο σε παιδιά που έχουν κάνει τόσα για την Εθνική»

– Για την μη κλήση των δύο από τον Φαν’τ Σιπ:

«Όταν δεν καλείς κάποιον δεν έχεις προσωπικά μαζί του. Τα δύο αυτά παιδιά δεν τα θέλει η ομάδα. Ο Παπασταθόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της ομάδας και του Αναστασιάδη. Όταν βγαίνει ένας τέτοιος παίκτης και λέει ότι δεν μπορούμε, επηρεάζει και τους άλλους παίκτες. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά. Θυμάστε και τότε με τον Ρεχάγκελ πάρθηκαν γενναίες αποφάσεις. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες και το ταλέντο του Μανωλά και του Παπασταθόπουλου. Μπορεί να μην ταιριάζουν με την ομάδα, μπορεί να μην τους άρεσε η φάτσα η δική μου. Αλλά να σας πω κάτι. Ο χρόνος με τον Φαν’τ Σιπ είναι λίγος και για μας ήταν πολύς. Τα προβλήματα ήταν πολλά. Είχαμε να παίξουμε με την Ιταλία, μια τεράστια δύναμη. Είχαμε μία ομάδα με παίκτες που τελείωσαν 5 και 11 Μαΐου. Ήταν κουρασμένα τα παιδιά».

– Για τα λάθη τα δικά του:

«Πρώτα απ’ όλα δεν έπρεπε να παίξουμε το φιλικό με την Τουρκία, μιας και ταλαιπωρηθήκαμε και η ομάδα κουράστηκε. Δεν δικαιολογώ και κάναμε λάθος και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη».

– Για τον λόγο που έπαιξαν τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες:

«Ο τερματοφύλακας δεν είναι διαφορετικός με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Εγώ έβαλα άλλο τερματοφύλακα επειδή ήταν δύο επίπεδα η ομάδα μας. Και χθες έγινε λάθος και είπατε ότι φταίει ο Σταφυλίδης, ενώ τότε έφταιγε ο προπονητής και όλη η ομάδα. Μην έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Με την Αρμενία έβαλα τον Βλαχοδήμο, γιατί είναι καλύτερος με την μπάλα στα πόδια»

– Για το τι άλλαξε μετά το ματς με την Βοσνία:

«Η ομάδα από μόνη της απέδειξε αυτά που λέω εγώ. Η ομάδα μετά την Βοσνία δεν ήταν η ίδια. Είναι φως φανάρι. Τα παιδιά είναι μαζί πλέον μια γροθιά. Από το παιχνίδι με τον Λίχτενσταιν τα πράγματα δεν ήταν καλά και ήρθαμε ισοπαλία και δεν έχουμε καμία ελπίδα. Τότε ποιος έφταιγε ο Αναστασιάδης. Η πρόκριση χάθηκε με το Λιχτενστάιν. Εμείς παίξαμε δύο ματς σε λίγες μέρες. Εμείς μόλις είδαμε το πρόβλημα ενημερώσαμε. Άρα για όλα φταίει ο Αναστασιάδης; Πότε πρόλαβε να χαλάσει τα αποδυτήρια Αναστασιάδης; Εμείς τους είπαμε τον τρόπο αλλά αυτοί δεν ήθελαν».

– Για το πως του φάνηκε η Εθνική:

«Εγώ ήμουν σίγουρος ότι η Εθνική θα πάει καλά. Στην Ολλανδία είχαμε μία ατμόσφαιρα όνειρο. Τα παιδιά όπως είναι τώρα δεν πρέπει να φοβούνται κανέναν. Τα παιδιά δικαιώνουν με μένα. Αν είχαν αφήσει νωρίτερα εκτός κλίσεων τότε αυτό που έκαναν τώρα η ομάδα θα ήταν στα τελικά. Ο Φαν’τ Σιπ θα έχει πρόβλημα στη συνέχεια αν δεν καλέσει τους 2. Εσείς κρίνετε βάση αποτελέσματος. Αν ο Χατζηδιάκος έκανε κάποιο λάθος θα ήταν στην πυρά. Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι»

– Για το ποδόσφαιρο του Φαν’τ Σιπ:

«Τα πιστεύω αυτά τα παιδιά. Εμείς παίζαμε αμυντικά δηλαδή; Εμεις απέναντι στο Λίχτενσταιν είχαμε περισσότερες τελικές. Ο Φαν Σχιπ πήρε το πρόγραμμα το δικό μας συν τον Τοροσίδη. Την ανανέωση την ξεκινήσαμε εμείς. Με βρίζατε επειδή πήρα τον Κολοβό επειδή πήρα τον Ντουρμισάι. Εγώ είχα προβλήματα. Αυτά δεν είναι δικαιολογίες».

– Για το ότι κάποιοι είπαν ότι τον προσέλαβε η ΕΠΟ επειδή τον ήθελε ο Σαββίδης:

«Εάν έγινε αυτό καλώς έγινε. Αν είχε γίνει όμως αυτό δεν θα με κρατούσε κιόλας.Αυτό που είπε ο Κατσουράνης χθες δεν λέγονται. Αν πάει ο Δέλλας θα πει κακός πήγε;». «Από την ΕΠΟ δεν με πήρε ούτε ένας μετά το ατύχημα. Με πήραν οι ποδοσφαιριστές, με πήρε ο γιατρός, αλλά από τον ΕΠΟ κανένας. Είπα στα παιδιά τότε ότι θα κερδίσουν».

– Για το αν επικοινώνησαν τα παιδιά μετά την απόλυσή του:

«Τα παιδιά ήταν μαζί μου και εγώ μαζί τους. Εκτός από τους τέσσερις (Τοροσίδης, Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς). Μετά την Ιταλία ένας παίκτης μου έστειλε: «Σε ευχαριστούμε κύριε Άγγελε και ξέρουμε ότι είστε δίπλα μας. Αυτά που έγιναν σήμερα τα κάνατε εσείς. Αν αυτά τα πράγματα τα κάνει ένας Έλληνας είναι τρελός και αν τα κάνει ένας ξένος είναι ανάγκη». Τ

α παιδιά δεν ήθελαν να φύγω. Εγώ δεν ήθελα να μιλήσω τότε. Εγώ λέω ό,τι ακριβώς συνέβη… Εμείς κάναμε την αλλαγή στο 85%. Η ΕΠΟ παρουσίασε την αλλαγή αυτή από ανάγκη. Δεν ξέρω δεν ήθελαν εμάς; Αν έκαναν τις αλλαγές νωρίτερα τότε η Εθνική θα είχε προκριθεί».

ΠΗΓΗ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ