ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!

Τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, είναι σίγουρα μία από τις χαρακτηριστικές εικόνες της ελληνικής υπαίθρου. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ηπειρωτικής φύσης, άρρηκτα δεμένα με ανθρώπους, πλάσματα και την ιστορία του τόπου και της χώρας. Από μόνα τους θα κάλυπταν τις αισθητικές ανάγκες του ανθρώπινου ματιού, πόσο μάλλον ενός φωτογράφου.

Τα πέτρινα αυτά μονοπάτια, που συνέδεσαν όχθες και κάλυψαν ανθρώπινες ανάγκες, σήμερα δεν έχουν αυτή την χρήση. Στέκονται όμως μόνα τους για εκατοντάδες χρόνια, σε πανέμορφες γωνιές της ελληνικής γης, σαν φυσική συνέχεια των βράχων και της ομορφιάς του τοπίου.

Πρόκειται για θρυλικά μνημεία, που έκτισαν περίτεχνοι και ξακουστοί μάστορες και που κάτω από τις καμάρες τους τρέχει ασταμάτητα το ζωογόνο νερό, στις κοιλότητες των πετρών τους αναπαράγονται πουλιά, στην ράχη τους συνεχίζουν να περπατούν ζωντανά και από πάνω τους πετούν Χρυσαετοί. Αν μη τι άλλο είναι άξια επίσκεψης και θαυμασμού.

Οι φωτογράφοι φύσης έχουν έμφυτα την ανάγκη να απαθανατίσουν τοπία. Πόσο μάλλον αν στις φωτογραφίες τους περιλαμβάνεται η ομορφιά ενός γεφυριού. Η ομορφότερη, κατά πολλούς, περιοχή της χώρας, είναι η Ήπειρος. Και κατά σύμπτωση φιλοξενεί πολλά και πανέμορφα γεφύρια! Άλλα μέσα σε πόλεις και άλλα σε δυσπρόσιτες περιοχές της.

Η Wildlife Explorers αποφάσισε να οδηγήσει φωτογράφους φύσης σε αυτά. Μαζί με έμπειρους guides, γνώστες του τοπίου και της φωτογραφίας. Τις κατάλληλες ώρες της ημέρας και από πλεονεκτικά σημεία. Και με το χάσιμο της μέρας, να βρεθούμε σε όμορφους, ζεστούς ξενώνες, με φιλόξενους ανθρώπους, νόστιμο φαγητό και –γιατί όχι- ντόπιο κρασί.

Να συζητήσουμε για το τι συναντήσαμε, για τις λήψεις μας, για την αυριανή μέρα. Δίπλα σε τζάκι!

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

694 597 6766

https://www.facebook.com/events/415185903339683/?ref=newsfeed