Ανακαλούνται άδειες: Εσπευσμένα επιστρέφει στην Αθήνα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Σε ύψιστη επιφυλακή οι μονάδες από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις και ειδικά το Πολεμικό Ναυτικό από τη στιγμή που η τουρκική Navtex για έρευνες στο Καστελόριζο έγινε γνωστή στην Αθήνα.

Παρότι το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας παρακολουθούν ψύχραιμα τις κινήσεις της Άγκυρας, ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν εκτός, ανακαλείται.

Στα σύνορα έχουν τεθεί όλοι σε ύψιστη επιφυλακή, τόσο σε Έβρο όσο και στις μονάδες των νησιών, όπου επίσης ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού σύμφωνα με την εφημερίδα Βραδυνή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα μετά την έκδοση NAVTEX εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από τους Τούρκους.

Θυμίζουμε πως ήδη βρίσκονται σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποκλειστικές πληροφορίες του el.gr αναφέρουν πως τόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος) όσο και στην Κύπρο (Λευκωσία) έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στρατιωτικού προσωπικού αλλά ΚΑΙ οι έξοδοι των στρατιωτών.

Παράλληλα βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή ΟΛΕΣ οι μονάδες από τον Έβρο μέχρι και την Κύπρο, αναμένοντας περαιτέρω διαταγές τις επόμενες ώρες.

Εξελίξεις ντόμινο λαμβάνει η κίνηση της Άγκυρας για έκδοση NAVTEX με ισχύ από σήμερα, στην οποία προβλέπονται έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με την έξοδο 10 πολεμικών πλοίων της Τουρκίας από τον ναύσταθμο Ασκάζ έχουν θέσει σε συναγερμό και τον Έβρο.

Την τελευταία ώρα έρχονται πληροφορίες για ξαφνική επιφυλακή στις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα , το τοπικό Evrosnews, μεταδίδει πως ήδη ανακαλούνται άδειες στρατιωτικού προσωπικού.

Σε διάφορα σημεία του ακριτικού νομού, οι κατά τόπους μονάδες καλούν το στρατιωτικό προσωπικό να επιστρέψει καθώς έχουν ανακληθεί οι άδειές τους.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν παρόμοια εντολή βρίσκεται σε ισχύ και στα νησιά.