Αλέξης Τσίπρας – Αν έχει το θάρρος ο Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές

Το γάντι σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή σύνεντευξη τύπου και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές. Χαρακτήρισε ψευτο-κουτσα-βακισμούς τα περί γαλοπούλας τα Χριστούγεννα που ανέφερε ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα μία εβδομάδα πριν, ενώ έθεσε ως στόχο την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό κυβέρνησης με την απλή αναλογική χωρίς όπως είπε εκλογικούς εκβιασμούς, δεύτερες εκλογές και περιπέτειες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Πρωθυπουργός και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει το θάρρος να προκηρύξει εκλογές.

«Αν έχει το θάρρος κι αν τολμά ας τις προκηρύξει στο χέρι του είναι…»

«Αυτοί οι ψευτοκουτσαβακισμοί που θυμίζουν παιδιά έκτης δημοτικού να είναι πιο φειδωλός σε τέτοιους είδους. 43 κουτσαβακισμούς και αρνήθηκε να έρθει σε τηλεμαχία προεκλογικά και σήμερα μιλά για γαλοπούλες ; εγώ εδώ θα είμαι».

Καθαρή νίκη με απλή αναλογική
-Θα δεχόσασταν προκειμένου να διασφαλιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση να αποδεχτείτε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για Πρωθυπουργό;

«Αν η λαϊκή ετυμηγορία αποτυπωθεί με έναν σαφή τρόπο κανείς δεν θα μπορεί να θέσει ένα τέτοιο αίτημα. Έχουμε στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει τι επόμενες εκλογές να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά».

Με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα κάνει πράξη την υπόσχεσή της να γίνει κυβέρνηση διότι πιστεύω ότι κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να επαναφέρει τον κ. Μητσοτάκη».

Υπόθεση των προοδευτικών οι τομές στο κράτος
«Μια προοδευτική κυβέρνηση πρέπει να κινείται στη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Ο Μητσοτάκης έκανε σημαία το ζήτημα των μετακλητών

Αν γίναν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή όλα γίναν από προοδευτικές κυβερνήσεις».

Να πείσουμε τους ανεμβολίαστους
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως το τελευταίο στάδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για να προσθέσει ότι η αυταρχικότητα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα στην προσπάθεια να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πάρα πολύ σαφή θέση και στάση στο θέμα αυτό το μήνυμα είναι σαφές ο κ. Πολάκης δεν επείσθη από κανένα.

Το εμβόλιο είναι πηγή ζωής Να αφήσουν τις ταλαντεύσεις.

Μάχη για τη μεσαία τάξη
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εθνική ανάγκη τα μέτρα τα επιβλήθηκαν επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη για να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις δωρεάν γονικές παροχές έως 800.000€.

«Δεν είναι ηθικό ένας πρωθυπουργός να νομοθετεί φοροελαφρύνσεις για το 0,4 στο οποίο ανήκει και ο ίδιος».

«Όταν θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι πολύ φυσικό να μην αντιλαμβάνετι τι σημαίνει για ην ελληνική οικογένεια να μπορεί να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία και μέρος των χρημάτων που απέκτησε στα παιδιά της, χωρίς να πληρώνει φόρο», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Έλειμμα στρατηγικής στα εθνικά
«Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι βλέποντας και κάνοντας. Η κυβέρνηση έχασε μια ευκαιρία μετά την εκλογή Μπάϊντεν όταν η Τουρκία έστω και υποκριτικά βγήκε με το πρόσωπο μιας χώρας που θέλει το διάλογο η κυβέρνηση έπραξε λάθος που δεν τον επιδίωξε».

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, καθώς θεωρεί πως είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, «αρκεί να βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θάρρος να τις προκηρύξει», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει κυβέρνηση της απλής αναλογικής την επόμενη ημέρα της κάλπης της κι εκείνο που χρειάζεται ι ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχει μία καθαρή εντολή.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα γίνονται με φόντο τη μεγάλη μάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι προοδευτικές δυνάμεις είναι εκείνες που μπορούν να φέρουν τις τομές στο κράτος και την οικονομία.

MEGA TV.GR