Αδιανόητο «ξέπλυμα» Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis!

Επί δύο συναπτά έτη η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς στη χώρα, Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου, κρατούσε στα συρτάρια της τη δικογραφία της ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, με την κατηγορία της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση στο καραμπινάτο σκάνδαλο της Novartis!

Και ενώ δεν είχε προβεί σε καμία, έστω υποτυπώδη, ανακριτική διαδικασία, φέρεται ότι αποφαίνεται, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», πως η ασκηθείσα ποινική δίωξη πρέπει να παυθεί οριστικά, διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Λοβέρδος έχουν παραγραφεί, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει πως η υπόθεση οδεύει ολοταχώς στο συρτάρι της λήθης, χωρίς να περάσει από τις δικαστικές αίθουσες ο φάκελος του κατηγορούμενου πολιτικού. Εκτός εάν ο ίδιος, ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του δηλώνοντας αθώος και θύμα πολιτικής σκευωρίας, ζητήσει αυτοβούλως από το δικαστικό συμβούλιο να ασχοληθεί σε βάθος με την υπόθεση…

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, απ’ όπου θα αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και λίγες ώρες πριν από την αποψινή τηλεμαχία των 6 διεκδικητών της ηγεσίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σχετικά ασφαλής και σίγουρα χαρούμενος από την… «ανέλπιστη» εξέλιξη της προσωπικής του περιπέτειας, που σκιάζει απαξιωτικά την παρουσία του στον δημόσιο βίο.

Δεν εμπίπτει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Η στάση της ανακρίτριας έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με την απόφαση της Βουλής, η οποία το Μάιο του 2018 είχε κρίνει εαυτήν αναρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για ενδεχόμενη δωροδοκία σε βάρος πολιτικών προσώπων. Όπως συνόψισε, το συγκεκριμένο αδίκημα δεν εμπίπτει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς τελέστηκε επ’ ευκαιρία άσκησης των υπουργικών καθηκόντων και όχι στο πλαίσιο αυτών. Συνεπώς, η Ελληνική Βουλή αποφάνθηκε ότι η πράξη της δωροληψίας δεν είχε περιέλθει σε καθεστώς παραγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου ασκήθηκε το 2019 και αφορούσε πέντε «εξυπηρετήσεις» του τέως υπουργού στη Novartis (υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ευνοϊκή μεταχείριση) για ποσόν τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται, πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο που ρίχνει βαριά σκιά στον τρόπο που αντιμετωπίζεται ακόμα και σήμερα το τεράστιο σκάνδαλο Novartis.

Πηγή: newsbreak.gr