ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΒΑΣΩ ΚΑΝΙΩΤΗ

Δεν ξέρω αν τα περισσότερα τραγούδια γράφονται, όπως λένε, σε δύσκολες στιγμές. Θέλω να πιστεύω, πάντως, πως ονειρεύονται τις πιο ευτυχισμένες.

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν ταλαντούχο μουσικό που έχω την τιμή και την χαρά να γνωρίσω τελευταία. Ένας νέος καλλιτέχνης με μια ιδιαίτερη φωνή που ήρθε για να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στο μουσικό στερέωμα. Ο λόγος γίνεται για τον μουσικό Αχιλλέα Μωραΐτη. Ο Αχιλλέας μέσα από ις ερμηνείες του απελευθερώνεται βγάζοντας από μέσα του «σταγόνες παραδείσου» όπως μας τραγουδάει κι έτσι λυτρώνεται. Τραγουδάει κι είναι λες και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά που φυλάει η νεανική του ψυχή κι εμείς προσηλωμένοι, εκεί, προσεκτικά τον ακούμε, περισσότερο γιατί τα όσα μας λέει τα ‘χουμε κι οι ίδιοι προσέξει και μας εκφράζουν. Τραγουδάει με φωνή βαθιά, ωριμότερη από το νεαρό της ηλικίας του, κι έτσι σε παίρνει μακριά, σε φυγαδεύει στον κόσμο όπου η αλήθεια έχει μόνο ένα πρόσωπο, αυτό της, από παραμυθόσκονη φτιαγμένης, ψευδαίσθησης!

Λίγα λόγια για τον Αχιλλέα..

Ο Αχιλλέας Μωραΐτης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 χρονών έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική ξεκινώντας τις σπουδές του στο κλασσικό βιολί.
Μπαίνοντας στα εφηβικά του χρόνια τον κέρδισε η rock μουσική κι έτσι ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα παράλληλα με τις σπουδές του στο βιολί και τα ανώτατα θεωρητικά.
Το 2010 έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή ως μπασίστας και κιθαρίστας διαφόρων συγκροτημάτων και το 2014 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική με πολλές εμφανίσεις σε μαγαζιά και συμμετοχές σε φεστιβάλ σαν αυτόνομος καλλιτέχνης.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο “Σταγόνες Παραδείσου” το Φεβρουάριο του 2020 καθώς και αρκετές συμμετοχές ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών συνεχίζει τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Ο Αχιλλέας έχει ήδη αφήσει το χνάρι του στο χρόνο και συνεχίζει να βαδίζει αλώβητος απ’ την αλλαγή του τοπίου στο δικό του δρόμο, τη δική του πορεία! Η φωνή του εκφράζει την ευθραυστότητα της φύσης του, η οποία φωτίζεται έντονα απ’ το δυναμισμό της ψυχής του. Πλάσμα που λες κι ήρθε από άλλη εποχή, σε κερδίζει με τις ερμηνείες του! Σε μαγεύει, σε κάνει δέσμιο του και εσύ οικειοθελώς αφήνεις τη ψυχή σου ελεύθερη να πει το υπέρτατο ευχαριστώ, αυτό που άλλοτε εκφράζεται μέσα από χαμόγελα κι άλλοτε μέσα από δάκρυα.
Ένας δίσκος διαμάντι στην ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή.

Προσωπική δισκογραφία
Σταγόνες παραδείσου, Φεβρουάριος 2020

Σταγόνες παραδείσου-

Στίχοι-μουσική-ερμηνεία: Αχιλλέας Μωραίτης

Με άφησες και έφυγες κι είναι η πίκρα μου μεγάλη,
και χάθηκε κι η μόνη συντροφιά μου, οι δυο μου παπαγάλοι
Χάθηκε η μόνη συντροφιά μου, οι δυο μου παπαγάλοι
γιατί έφυγες, με άφησες και είναι η πίκρα μου μεγάλη

Και ξάφνου στα σκοτάδια μου θαρρώ πως είδα τη μορφή σου,
μα είν’το ξέρω αγάπη μου μικρές σταγόνες παραδείσου

Θαμμένες αναμνήσεις μου ξυπνούν τα λόγια τα δικά σου,
Μου λεν’ πως φταίει αγάπη μου αυτό τ’αγκάθι στην καρδιά σου
Λεν πως φταίει μάτια μου αυτό τ’αγκάθι στην καρδιά σου
Θαμμένες αναμνήσεις μου ξυπνούν τα λόγια τα δικά σου

Και ξάφνου στα σκοτάδια μου θαρρώ πως είδα τη μορφή σου,
μα είν’το ξέρω αγάπη μου μικρές σταγόνες παραδείσου