Ανδρέας Λοβέρδος: Η ντροπή της πολιτικής!

Η περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου συνοψίζει τους λόγους που θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για τους πολιτικούς που έχουμε επιτρέψει να διαβάλουν ένα ιστορικό έθνος. Και δεν θα σταθούμε στο γεγονός του χρηματισμού για τον οποίον κατηγορείται ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δεν μπορεί όμως στην Ολλανδία να παραιτείται σύσσωμη μία κυβέρνηση, χωρίς να κατηγορείται ούτε ένας εξ’αυτών ότι έβαλε το χέρι στο μέλι και εδώ ένας πολιτικός ο οποίος πέραν των οποίων ποινικών ευθυνών κρίνει δικαιοσύνη, έχει την τεράστια πολιτική ευθύνη για την κολοσσιαία ζημιά την οποία υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο ελληνικός λαός, από το σκάνδαλο Novartis να παραμένει ενεργός.

Αντί λοιπόν ο κύριος Λοβέρδος να ζητήσει έστω και ένα συγνώμη για την καταστροφή που επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο, καταστροφή την οποία επικύρωσε πλέον το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καταστροφή από την οποία το αμερικανικό δημόσιο απεκόμισε 1 δισεκατομμύριο $, βγαίνει και παριστάνει τον κατήγορο των πάντων!

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ακόμα και διαχειριστής περιπτέρου μπορεί να οδηγηθεί στην φυλακή όχι επειδή έκλεψε αλλά επειδή έστω κι από λάθος δεν κατέβαλε φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές προς το Δημόσιο, ο κύριος Λοβέρδος, παραμένει στο απυρόβλητο, υπό την προστασία ΜΜΕ τα οποία ωφελήθηκαν από την πολιτική του πορεία. Σε αντίθεση με τον ελληνικό λαό.

Και για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κτηνωδίας που υφιστάμεθα ως πολίτες, αρκεί να αναλογιστούμε τι θα πάθαινε ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος εάν ήταν υπουργός υγείας στην Κίνα. Εάν λοιπόν το σκάνδαλο Novartis συνέβαινε στην Κίνα, τότε ο υπουργός υγείας που θα είχε την πολιτική ευθύνη, θα αντιμετώπιζε:

– Εάν αποδεικνυόταν ότι οι ευθύνες του ήταν μόνο πολιτικές, δηλαδή δεν είχε πάρει μίζα, τότε θα αντιμετώπιζε την ποινή των ισοβίων.

– Εάν αποδεικνυόταν ότι είχε πάρει και μίζα, τότε θα αντιμετώπιζε την θανατική ποινή.

Ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που η Κίνα έχει ανάπτυξη ενώ η Ελλάδα έχει καταστραφεί πλήρως. Και μην βιαστείτε να πείτε για τους χαμηλούς μισθούς των Κινέζων, γιατί θα σας ενημερώσουμε ότι η Κίνα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει τετραπλασιάσει τον βασικό μισθό. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα την τελευταία δεκαπενταετία, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δηλαδή, έχει μειώσει τον βασικό μισθό στο μισό.

Και αποτελεί πλεονασμό να μιλήσουμε και για την πολιτική απάτη εις βάρος του ίδιου του κόμματος την οποία ομολόγησε στο βιβλίο του ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το γεγονός δηλαδή ότι έφτιαχνε τροπολογίες μαζί με τον Θάνο Πλεύρη της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες της κατέθετε ως Κίνημα Αλλαγής!

Όταν λοιπόν βλέπετε διθυραμβικά άρθρα για τον Ανδρέα Λοβέρδο σε ΜΜΕ της διαπλοκής, να θυμάστε ότι είναι στο χέρι μας να τους αποτινάξουμε από τον σβέρκο μας.

NEWSBREAK.GR

16-01-2021