24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!!!

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση, με ένα νεκρό, στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης

Βόμβα που ήταν κρυμμένη σε δέμα εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο στενός συνεργάτης του υπουργού.

Εκτιμάται ότι ο 49χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη από το 1999, άνοιγε το δέμα, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία, όταν η βόμβα εξερράγη.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το δέμα προοριζόταν για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο άτυχος αξιωματικός, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν μόνος στο γραφείο του, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την έκρηξη.

Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8 το βράδυ, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του, 20 – 25 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.

Όλο το προσωπικό που βρίσκονταν στον έβδομο όροφο του υπουργείου απομακρύνθηκε από τα γραφεία του.

Έρευνα γίνεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι ζελατοδυναμίτιδα.

Στην έρευνα που διατάχθηκε για το πώς έφτασε το δέμα στον 7ο όροφο του υπουργείου, θα εξεταστεί εάν επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, ή για ύλη που δεν ανιχνεύεται από τα ειδικά μηχανήματα.

Στελέχη του υπουργείου έλεγαν πάντως ότι τα μηχανήματα ελέγχου λειτουργούν και χαρακτήριζαν το υπουργείο καλά φυλασσόμενο χώρο. Εντούτοις, αν διαπιστωθούν ευθύνες για τυχόν κενά ασφαλείας, αυτές θα αποδοθούν. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο το παγιδευμένο δέμα να έφτασε από το πολιτικό γραφείο του υπουργού.

Από τη συνδεσμολογία του μηχανισμού, η οποία εξετάζεται, ελπίζουν στην Αντιτρομοκρατική να εντοπίσουν την οργάνωση η οποία βρίσκεται πίσω από το τυφλό χτύπημα.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί
η έρευνα.

Συντετριμμένος έκανε δηλώσεις ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έξω από το υπουργείο, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

«Κάποιοι άνανδροι δολοφόνησαν απόψε έναν ικανό και έντιμο αξιωματικό. Έναν οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών» είπε συγκινημένος ο υπουργός. «Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες, τις γειτονιές, τις πόλεις μας ασφαλείς» πρόσθεσε.

«Οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για να δικαστούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.