ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ηλίας Μπουντούρης είναι Εικαστικός Δημιουργός και Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Τα ζωγραφικά του έργα κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δημιουργεί σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Ακόμη, διακοσμεί εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και δημόσια πάρκα και πλατείες σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, αναπτύσσοντας ένα πολυεπίπεδο πολιτιστικό έργο, έχει εκπονήσει Μελέτες με τις οποίες πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα βρίσκουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και αναδεικνύεται ο Τοπικός τους Πολιτισμός, έχει μετατρέψει παλιά κτίσματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε επισκέψιμους χώρους, έχει δημιουργήσει Μουσεία για λογαριασμό Δήμων, Συλλόγων ή άλλων φορέων, σε αναξιοποίητα παλιά οικήματα, ενώ έχει ιδρύσει στην Αθήνα τη «ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ» και το «Πολιτιστικό Πάρκο» και έχει δημιουργήσει Πολιτιστικά ή άλλα Θεματικά Πάρκα σε όλη την Ελλάδα κατά εντολή επιχειρηματιών, επενδυτών, Συλλόγων, Δήμων κλπ.

Έχει κερδίσει για το έργο του δεκάδες διακρίσεις, βραβεύσεις και επαίνους, από την Unesco, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ευρωπαϊκές οργανώσεις και Φορείς, Επιμελητήρια, Σωματεία, Συλλόγους, Ιδρύματα, ΜΜΕ κλπ.
Είναι Πρόεδρος ή επίτιμο μέλος σε πολλούς Πολιτιστικούς και Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, Ιδρύματα και ΜΚΟ.

Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης για θέματα που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού, ενώ συμμετέχει σε πλήθος Διαλέξεων, Συνεδρίων, Ημερίδων κλπ. όπου ομιλεί για τον πολιτισμό και την ανάδειξή του.