ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Χειροπέδες σε έναν 39χρονο άνδρα πέρασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Βόλο.

Ο ημεδαπός συνελήφθη καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου.Οι έρευνες
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στη συνέχεια, από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.

Η σύλληψη
Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκε στο Βόλο, όπου σε συνεργασία με άνδρες της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 39χρονου.

Εκεί βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο σκληρούς δίσκους και ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση, για την οποία πήρε προθεσμία για την Παρασκευή.

IN.GR