10 λόγοι για να μη βλέπεις δελτία ειδήσεων. Του Στέφανου Ξενάκη

ΓΙΑ ΜΕΝΑ η καθημερινή τηλεθέαση δελτίων ειδήσεων είναι τόσο κακή συνήθεια όσο και το κάπνισμα.

Να γιατί:

1. Τα δελτία ειδήσεων θα σου φέρουν στο σπίτι ό,τι χειρότερο συμβαίνει στον κόσμο και όχι ό,τι καλύτερο.

2. Τα δελτία ειδήσεων θα τρώνε μέρος από τη δράση σου. Η απαισιοδοξία ενισχύει την αδράνεια. Παρατηρώ συχνά την ορολογία αρκετών από αυτούς που βλέπουν συστηματικά δελτία: «Δεν βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω; Όταν τελειώσει η κρίση, ο ιός θα…». («όταν» και «θα», οι κλέφτες της ζωής σου)

3. Τα δελτία ειδήσεων επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σου. Πέντε λεπτά αρνητικών συναισθημάτων είναι αρκετά για να κάνουν ζημιά στο ανοσοποιητικό σου για πέντε ώρες. Το αντίστροφο ισχύει για πέντε λεπτά θετικών συναισθημάτων. Ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω είναι εθισμένος στο να βλέπει το κακό και όχι το καλό, τον εχθρό και όχι τον φίλο, αυτό που δεν επιθυμεί και όχι αυτό που επιθυμεί. Τις περισσότερες φορές οι προτάσεις μας ξεκινούν «το κακό είναι ότι»…

4. Τα δελτία ειδήσεων είναι εθιστικά. Τα πεπτίδιά σου τροφοδοτούνται από τον φόβο και θέλουν κι άλλο. Όσο πιο πολύ τους δίνεις, τόσο πιο πολύ θα ζητάνε. Ο ναρκομανής δεν μπορεί να καταλάβει πόσο εθισμένος είναι. Μιλήστε με κάποιον που έχει βγάλει τα δελτία από τη ζωή του.

Αυτός μόνο μπορεί να σας πει πόσο εθιστικά είναι.

5. Γίνεται πολλή συζήτηση για τον διαλογισμό και τον οραματισμό αυτή την εποχή. Εξαιρετικές τεχνικές και οι δύο, η επιστήμη πλέον τεκμηριώνει την αξία τους. Ο συνεχής φόβος είναι απλώς αντίστροφος οραματισμός. Έλκεις το αντίθετο από αυτό που επιθυμείς και το κάνεις εξαιρετικά αποτελεσματικά, βλέποντας καθημερινά δελτία.

6. Ειδικά σε σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά, θα έπρεπε να απαγορεύονται τα δελτία. Είναι σαν να καπνίζεις μπροστά τους. Προσέχουμε ποιος θα μπει από την πόρτα του σπιτιού μας και από τον δέκτη μπαίνει ό,τι χειρότερο υπάρχει. Τις προάλλες, μια φίλη μού έλεγε για ένα κοριτσάκι που ξυπνούσε μέσα στον ύπνο του βλέποντας εφιάλτες ότι προσβλήθηκε από τον ιό.

Πηγή: www.lifo.gr