Συνέδριο ΝΔ: Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς -Κακός σύμβουλος η αλαζονεία, δεν θα κρύψω λάθη

Το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, μετά από την μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο είχε ανάγκη η Ελλάδα, είμαστε πλέον έτοιμοι για μια νέα εθνική προσπάθεια. Γιατί το μέλλον αρχίζει τώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση το ψέμα και την μιζέρια , ανέφερε και τόνισε πως η «ΝΔ έχει την πολιτική υπεροχή συσπειρώνοντας τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας Το κόμμα μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα, ανασυγκροτήθηκε: Ο κομματικός της κορμός αποτελείται, πλέον, από νέα στελέχη εκλεγμένα από τη βάση. Το μήνυμά μας θα είναι ένα: Νέοι ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα! Νέες απαντήσεις από νέα μυαλά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νέα Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νέα Δημοκρατίας -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως στάθηκε αλώβητη απέναντι στη λαίλαπα του λαϊκισμού, όπως είπε όμως πλήρωσε, βαρύ τίμημα καθώς στελέχη της στοχοποιήθηκαν και το πρόγραμμά της παραχαράχτηκε από ψέματα. «Η προπαγάνδα τύλιξε για χρόνια τη χώρα με το νέφος ενός ανύπαρκτου «ηθικού πλεονεκτήματος». Οι ρίζες μας, ωστόσο, αποδείχθηκαν ισχυρές. Δεν υποχωρήσαμε. Χαλυβδωθήκαμε. Και επιλέγοντας μια Συμφωνία Αλήθειας με τον λαό, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του: Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που, το 2019 νίκησε, σε τέσσερις αναμετρήσεις, τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, που έμοιαζε τότε παντοδύναμος. Και το πέτυχε με φειδωλές υποσχέσεις. Με επένδυση στην υπευθυνότητα. Και προβάλλοντας σταθερά το μήνυμα της ενότητας και της ευημερίας των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Μαρέβα Μητσοτάκη παρακολουθεί την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Η Μαρέβα Μητσοτάκη παρακολουθεί την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ν.Δ. είναι πάντα νέα και δημιουργικά ανήσυχη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πετύχαμε , τόνισε απαντώντας στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, με υπευθύνοτητα και χωρίς να υποκύψουμε στον λαϊκισμό, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις. «Η μεγάλη πολιτική αλλαγή δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν η παράταξη δεν ακολουθούσε αυτό που πρότεινα από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε αρχηγό της: Να έχει άγκυρα την παράδοσή της. Πυξίδα της, την πρόοδο. Και καύσιμα στο ταξίδι της, την ανανέωση και την τολμηρή σκέψη. Κατάφερε, έτσι, να φέρει κοντά της ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά με έναν κοινό στόχο: Την προκοπή της χώρας. Δεν θα σταματήσω να το λέω: Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Και μας κράτησαν πολύ πίσω για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όλους και για όλους!» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Συνέδριο ΝΔ: Δείτε την ομιλία Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Επισημαίνοντας την ανάγκη ενότητας και τονίζοντας πως οι αλλαγές στην ΝΔ θεμελίωσαν τη γεφύρωση ενός κρίσιμου ρήγματος ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Και μας κράτησαν πολύ πίσω για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όλους και για όλους!»
Κ. Μητσοτάκης, Μαργαρίτης Σχοινάς -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μητσοτάκης: «Δεν θα κρύψουμε ολισθήματα»

Αναφερόμενος στην ανάγκη να νικηθεί ο λαϊκισμός και στο γεγονός ότι, όπως είπε, η ΝΔ είναι στην Ευρώπη το μεγαλύτερο σε οργάνωση κεντροδεξιό κόμμα και το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του. «Η χώρα μας έχει, σήμερα, μια ισχυρή κυβέρνηση στην Ευρώπη και η Ν.Δ είναι το μεγαλύτερο, σε οργάνωση, κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν χαρακτηρίζει μόνο τους αντιπάλους μας. Μπορεί να απειλήσει και την δική μας σκέψη. Και να μην ξεχνάτε πως η αλαζονεία και η αυταρέσκεια είναι πάντα κακός σύμβουλος. Χρέος μου είναι να μην επιτρέψω τέτοιες συμπεριφορές να σκιάσουν τη διαδρομή μας.Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύσω» είπε χαρακτηριστικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική, σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην οικονομία λέγοντας πως ύστερα από τέσσερις μήνες, η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική καθώς η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, όταν ακόμη και ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες ασθμαίνουν.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Τα capital controls είναι παρελθόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ο υψηλότερος από το 2008 και δανειζόμαστε με τα χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ. Η Βουλή έχει ψηφίσει 25 εμβληματικά νομοσχέδια και μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 29 και μαζί με τη συνταγματική αναθεώρηση τα 30. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πληρώνουν, χάρη στο φορολογικό σχέδιο που θα είναι νόμος του κράτους σε λίγες μέρες, λιγότερους φόρους. Και ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 22%, για όλους και παντού. Μεγάλες επενδύσεις, όπως της Cosco και του Ελληνικού, προχωρούν και δεκάδες άλλες δρομολογούνται. Στα πανεπιστήμια επιστρέφει το πραγματικό άσυλο της γνώσης και των ιδεών. Και οι γειτονιές επιστρέφουν σταδιακά στους κατοίκους τους. Η χώρα ανακτά τη διεθνή αξιοπιστία της. Η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν ξανά με το επιτελικό κράτος να βαδίζει στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού» είπε χαρακτηριστικά.
Κώστας Τασούλας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης -Φωτογραφία: eurokinissi

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση δρα με σχέδιο, ανοίγει μεγάλα θέματα, όπως η «πράσινη» ανάπτυξη ενώ απαντά , όπως είπε, αποτελεσματικά και σε έκτακτα γεγονότα, όπως οι φωτιές και οι πλημμύρες, ή σε παλιές πληγές, όπως ο καθαρισμός και η ανοικοδόμηση στο Μάτι.
Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Κώστα Καραμανλή
Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Κώστα Καραμανλή -Φωτογραφία: Intimenews

Τονίζοντας πως η κυβέρνηση και η παράταξη εργάζονται για να επαναφέρουμε τη λειτουργία της δημοκρατίας στις καλύτερες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως στην Ελλάδα ο πολιτικός φιλελευθερισμός ενώ στην σύγχρονη ιστορία υπήρξε το βασικό όχημα του εκδημοκρατισμού κι εκσυγχρονισμού της χώρας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης παρεξηγήθηκε και λοιδορήθηκε.
Κώστας Καραμανλής και Κώστας Τασούλας
Κώστας Καραμανλής και Κώστας Τασούλας -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ύπουλα και συνειδητά, ταυτίστηκε με τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό. Κι έτσι στην Ελλάδα βρέθηκε σε αμηχανία, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη επιβαλλόταν ως το αδιαμφισβήτητο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο για κάθε πρόοδο» είπε υποστηρίζοντας ότι ο πολιτικός του χώρος άντεξε την περίοδο της κρίσης καθώς στηρίχθηκε σε τρεις μεγάλες σταθερές :Ανάπτυξη, Δημοκρατία, Ευρώπη, σταθερές που όταν αυτές αμφισβητήθηκαν από τον λαϊκισμό, τότε μετατράπηκαν σε πόλο συσπείρωσης και ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών ομάδων.
Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η χώρα χρειάζεται ένα κράτος χωρίς γραφειοκρατία, με ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης και αρωγό της επιχειρηματικότητας αλλά και ένα κράτος που θα μετέχει ισότιμα στις ευρωπαϊκές διαδικασίες, ακολουθώντας τα διεθνή δεδομένα στην οικονομία, στην προστασία των ελευθεριών και στις απαιτήσεις για ποιότητα ζωής.
«Αφετηρία η αναγέννηση του ιδιωτικού τομέα»

«Είμαστε οι Έλληνες του ευρωπαϊκού πυρήνα. Και πρέπει να ενεργήσουμε ως τέτοιοι. Η απελευθέρωση του πολίτη από την υπέρμετρη φορολογία -με άλλα λόγια, η αναγέννηση του ιδιωτικού τομέα- αποτελεί την αφετηρία.

Χρειάστηκε να κυλήσουν περίπου 50 χρόνια στη μεταπολεμική Ευρώπη για να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνον η ανάπτυξη φέρνει την οικονομική αυτοτέλεια του πολίτη. Ώστε αυτός να μην υποτάσσεται στην ανάγκη της στιγμής ή στον εκβιασμό των ισχυρών και του πελατειακού κράτους» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ως αυτό είναι η πραγματική προοδευτική πολιτική κι όχι η παραμονή στη μιζέρια.

Όπως είπε ισχυρός πολίτης σημαίνει πολίτης με πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, που θα του προσφέρει τις πραγματικές δεξιότητες και προσόντα για να πετύχει στη ζωή αλλά και ασφαλής πολίτης.
Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος
Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το ίσο δικαίωμα στην πρόοδο σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία τονίζοντας πως το ίσο δικαίωμα στην πρόοδο σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους. «Αυτό είναι το πνεύμα των πρότυπων δημόσιων σχολείων που τόσο πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η καλή Παιδεία δεν είναι ένας στόχος ανάμεσα σε πολλούς. Είναι το δικό μας όπλο στον κόσμο. Σήμερα έχουμε μείνει πίσω, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα Πανεπιστήμια. Μοιράζονται πτυχία, τα παιδιά δεν καλλιεργούν τη σκέψη και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ζήσουν στον νέο κόσμο. Το καλό πανεπιστήμιο αρχίζει από το νηπιαγωγείο. Και ναι, το καλό πανεπιστήμιο πρέπει να μπει σε μια δημιουργική άμιλλα με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Και η χρηματοδότησή του να συνδεθεί εν μέρει με την υποχρεωτική αξιολόγηση που θα πραγματοποιεί το κράτος. Η παιδεία θα ξαναγίνει αυτό που πάντα ήταν. Το βασικό μονοπάτι κοινωνικής ανόδου. Tο βασικό εθνικό και κοινωνικό όπλο της πατρίδας μας. Γι΄ αυτό εμείς είπαμε κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και το κάνουμε«.
Δημήτρης Αβραμόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο συνέδριο της ΝΔ
Δημήτρης Αβραμόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο συνέδριο της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μητσοτάκης: Η ασφάλεια, προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας

Αναφερόμενος στην ανάγκη πάταξης της ανομίας ο Πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση δίνει στο κράτος τον αληθινό του ρόλο που προφυλάσσει την ατομική ελευθερία, ως προαπαιτούμενο της κοινής ευημερίας.

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας και η πολιτεία οφείλει να το παρέχει σε όλους

«Στη βαριά κρίση της τελευταίας δεκαετίας η ανομία θεωρήθηκε δικαίωμα αντίστασης απέναντι στη φτώχεια και γιατρικό στην α λά καρτ εφαρμογή των νόμων από το ίδιο το κράτος.

Δεν υπάρχει, όμως, ελεύθερος πολίτης αν δεν αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι και τη γειτονιά του. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα, βασικό, κοινό και αναφαίρετο. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η πολιτεία οφείλει να το παρέχει σε όλους. Θα αποκατασταθεί. Χωρίς εξαιρέσεις, άβατα, άσυλα, χωρίς αναβολές. Με σεβασμό στα δικαιώματα αλλά πάντα με πυξίδα το γενικό καλό. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει κοινωνία.Γι΄ αυτό εμείς είπαμε ότι θα απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τη βία στα Πανεπιστήμια. Και το κάνουμε! Ότι οι καταλήψεις θα γίνουν παρελθόν. Και το κάνουμε! Και ότι συνοικίες της Αθήνας θα παραδοθούν και πάλι ελεύθερες από ναρκωτικά και παραβατικότητα στους κατοίκους τους. Και το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη λέγοντας πως καμία φιλελεύθερη και προοδευτική πολιτεία δεν ανέχεται πολίτες να ωθούνται στο περιθώριο ή ανισότητες να διευρύνονται. «Γι’ αυτό εμείς είπαμε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε κάθε αδύναμο. Και όχι απλά το κάνουμε, αλλά το κατοχυρώσαμε συνταγματικά. Όχι πια φάρμακα στις ουρές για τους βαριά ασθενείς. Και το κάνουμε! Αλλά και έκτακτη ενίσχυση στους φτωχότερους. Και το κάνουμε» τόνισε.
Μητσοτάκης: Υποσχεθήκαμε να βγάλουμε φόρους και να φέρουμε ανάπτυξη και αυτό κάνουμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις πρώτες κυβερνητικές πρωτοβουλίες του τετραμήνου τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει να διαχειριστεί τα προβλήματα και την εξουσία αλλά να λύσει τα πρώτα και να αλλάξει ρότα στην δεύτερη.

«Η Ανάπτυξη Για Όλους θα ήταν ένα ακόμη σύνθημα, αν δεν είχε το βάθος της ιδεολογίας μας: Δηλαδή την παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια. Και ο εκσυγχρονισμός που επιδιώκουμε θα ήταν, απλώς, τεχνοκρατικός, αν δεν είχε τον φιλελεύθερο πυρήνα του: Δηλαδή την ωφέλεια του καθημερινού πολίτη σε χρόνο και χρήμα από την ψηφιοποίηση των σχέσεών του με το κράτος.

Αυτή η αντίληψη διαπερνά κάθε μας ενέργεια. Υποσχεθήκαμε να βγάλουμε φόρους και να φέρουμε ανάπτυξη. Και, ταυτόχρονα, να προστατέψουμε τον πολίτη και να φτιάξουμε το κράτος μας. Ε, λοιπόν, αυτό κάνουμε» τόνισε.
«Μόνο ενισχύοντας τη μεσαία τάξη θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Όπως είπε «μόνο ενισχύοντας τη μεσαία τάξη μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον παγκόσμιο καταμερισμό» και σε αυτή τη λογική αναφέρθηκε στη σειρά μέτρων φορολογικής ανακούφισης και ενδυνάμωσης μέσω στοχευμένης χρηματοδότησης.

«Αναπτυξιακή πολιτική σημαίνει πρωτίστως φορολογική και ασφαλιστική εκλογίκευση. Ο φόρος στις επιχειρήσεις, λοιπόν, πέφτει από το 28% στο 24% με στόχο να φτάσει στο 20%. Στα μερίσματα, η επιβάρυνση μειώνεται από 10% σε 5%. Από την άλλη πλευρά, στα φυσικά πρόσωπα ο πρώτος συντελεστής μειώνεται από το 22% στο 9%. Και δίνονται ξεχωριστές φορολογικές ελαφρύνσεις σε νέες οικογένειες και στα παιδιά. Ενώ οι εισφορές των μισθωτών περικόπτονται σταδιακά κατά 5% σε ορίζοντα τετραετίας και οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων αποκτούν ξανά πραγματική ανταποδοτικότητα με ένα νέο σύστημα ασφάλισης.
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στο συνέδριο της ΝΔ
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στο συνέδριο της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης

Και με το που θα βρεθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα μειωθεί και, τελικά, θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό το χαράτσι που επιβαρύνει κυρίως τους μισθωτούς, αυτούς που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν» τόνισε δίνοντας έμφαση και στις πολιτικές προσέλκυσης και διευκόλυνσης επενδύσεων.

« Ο Αναπτυξιακός Νόμος, για παράδειγμα, επιτρέπει πλέον την πιστοποίηση των επενδύσεων και από ορκωτούς λογιστές. Μέχρι σήμερα, μία έτοιμη επένδυση, έπρεπε το κράτος να την συγκρίνει με το αρχικό της σχέδιο. Αυτό οδηγούσε σε καθυστερήσεις, γραφειοκρατία και, συχνά, σε συναλλαγή. Αυτά τελειώνουν! Οι επενδυτές θα μπορούν, πλέον, να πιστοποιούνται, με ταχύτητα και διαύγεια, παίρνοντας μόνο περιβαλλοντική άδεια, όπως παντού στην Ευρώπη. Και όταν η επιχείρησή τους εγκαθίσταται σε ένα Επιχειρηματικό Πάρκο θα αρκεί η άδεια του Πάρκου. Αποτέλεσμα; Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις, αλλά και περισσότερες προσδοκίες για θέσεις απασχόλησης και δημόσια έσοδα» είπε.

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ηρακλής που ρυθμίζει τα κόκκινα δάνεια ο Πρωθυπουργός είπε πως οι τράπεζες και η οικονομία απελευθερώνονται από ένα μεγάλο βάρος, με μαζικές τιτλοποιήσεις δανείων που θα τις εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα είπε πως ξεπεράστηκαν τα μεγάλα εμπόδια ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενέργεια.
Πηγή: iefimerida.gr