Σκληρές εικόνες: Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στο Περιστέρι!

0
4

Το έθιμο που ανατριχιάζει!

Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, στο Περιστέρι, ένα έθιμο με εικόνες που σοκάρουν, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται.

Η Ασούρα είναι η επέτειος θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα, τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ. H προσευχή των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ!

Πρόκειται για σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, όπου τηρήθηκε το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν.

Αναπαριστώντας το μαρτύριο του Χουσεΐν, δεκάδες πιστοί από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αυτομαστιγώθηκαν στο Περιστέρι, χρησιμοποιώντας μαστίγια με ιμάντες, όπως προβλέπει το έθιμο της Ασούρα.

Στις άκρες τους συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα, που προκαλούν αιμορραγία. Η Ασούρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Αποτελεί ημέρα μεγάλου πένθους για τους σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο.