Ο φόβος των πρόωρων εκλογών φέρνει αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε άλλο παρά τυχαία αναφορά ήταν η εκτεταμένη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Παρά το γεγονός ότι το σενάριο των διπλών εκλογών (η πρώτη με απλή αναλογική) είναι κάτι που φαίνεται να απορρίπτει η κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τελικά πιθανό να επιλέξει τον αιφνιδιασμό για δύο λόγους: ο πρώτος προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της απλής αναλογικής νωρίς και να έχει μετά μπροστά του μία «καθαρή τετραετία» και ο δεύτερος για να μην προλάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση να ανασυνταχθεί.
Με αργούς ρυθμούς ο μετεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αλήθεια ότι ο μετεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ κινείται με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το Συνέδριο μεταφέρεται για μετά το Πάσχα, ενώ η αρχική πρόθεση ήταν να γίνει στις αρχές του 2020. Παράλληλα, τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρειαστεί χρόνο για να ανακάμψει αλλά και να βρει τα «αντιπολιτευτικά του πατήματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει την πρώτη του αναφορά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από μια περιοχή όπου το κόμμα του κατέγραψε υψηλά ποσοστά προκειμένου κυρίως να στείλει και μήνυμα στο εσωτερικό. Αυτό αφορούσε την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να αφοσιωθούν όλοι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δική του τακτική με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Πηγή: iefimerida.gr