Κεραυνοί Ρέγκλινγκ για τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: «Είναι λυπηρή η παραβίαση εμπιστοσύνης»

Ειλικρινά, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης της ευρωομάδας, σχετικά με την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015. «Είναι κάτι για το οποίο λυπούμαστε πολιτικά, αλλά δεν θα σχολιάσω», πρόσθεσε ο Μάριο Σεντένο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα MundoaoMinuto.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος συμμετείχε στις συνεδριάσεις, σχολίασε πως είναι «είναι λυπηρή αυτή η παραβίαση της εμπιστοσύνης». «Θα περίμενα να έχει χρησιμοποιήσει ό,τι βρήκε ενδιαφέρον στα βιβλία που εξέδωσε», συμπλήρωσε.
Σόου Βαρουφάκη: Παρέδωσε στικάκι στη Βουλή -Το επέστρεψε ο Τασούλας

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ενημέρωση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για τα εργασιακά θέματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέδωσε στη Βουλή στικάκι με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015. «Πιστεύουμε στη διαφάνεια! Θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε για το συνέβαινε το ’15 στο Eurogroup, επειδή ήταν καθόλα νόμιμη η ηχογράφηση στο Eurogroup, που δεν κατέθεταν ποτέ τεχνοκρατικά άρτια πρόταση, αν θέλετε να ακούσετε τι γινόταν αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια τον τρόπο που θα το κοινοποιήσετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και ανέγνωσε απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις θεωρούνται νόμιμες, καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα ιδιωτικής ζωής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατέκρινε την κίνηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και ενημέρωσε το Σώμα ότι το usb θα επιστραφεί, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο». Αμεση ήταν και η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Σωστά ενεργήσατε στο συμβάν που μόλις αναφερθήκατε», τόνισε, επικροτώντας την απόφαση του Κώστα Τασούλα.
Πηγή: iefimerida