Τσίπρας: Ιστορικό χρέος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

«Ιστορικό χρέος» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Από την Κάνδανο, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στα Χανιά, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, ο Τσίπρας προανήγγειλε περαιτέρω κινήσεις για το θέμα μετά το τέλος του έτους, όταν και θα έρθει στη Βουλή το πόρισμα για τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς.

«Είναι ιστορικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το πόρισμα για τις διεκδικήσεις, το οποίο θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους στην Ολομέλεια της Βουλής για τις περαιτέρω κινήσεις μας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε, μιλώντας στο δημαρχείο της πόλης.

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων, όπου είχε συνάντηση με τους εργαζομένους.

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι ΤΟΜΥ είναι «μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία».

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter προανήγγειλε περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ